неділя, 21 лютого 2021 р.

"Ми діти твої, Україно!"

«…Мабуть, в купелі сидить небо яснооке.
Усміхається блакить в дзеркалі широкім….» 
У блакитні, сині, ультрамаринові шати вдяглися учні початкових класів. Тематика дня дозволила поговорити про глибинну красу водних просторів, про неперевершені чари синього неба, про важливість і розуміння цінності життя. Адже синього так багато на нашій планеті і він має дуже важливе значення для нас. Це колір повітря та легкої води — струмків та річок. Це колір вічності, таємниці та глибокого спокою. Синій вважається кольором інтуїції, стимулює мислення. На Сході він символізує істину і спокій. Синій колір допомагає очистити свідомість від непотрібних думок, заспокоїти тривогу. А як красиво він виглядає! Захопленню та гарному настрою не було меж. 

  У 1-Б класі день розпочався із ранкової зустрічі «Кого ми можемо побачити у зоопарку?», яку провела вчитель англійської мови Маляр Я. П. Діти здійснили віртуальну подорож до зоопарку, називали тамтешніх жителів, ділилися своїми враженнями, а також заспівали пісню «Let`s go to the zoo». 
  Для першокласників учителі Сивобородько Л. М., Рєпіна І. О., Ярмоленко Т. І. провели інтегрований урок державності «Стань же окрасою цілого світу, наша свята Україно» з предмета «Я досліджую світ», під час співпраці діти здійснили цікаву віртуальну екскурсію Україною, узагальнили знання про державні й народні символи, виготовили аплікацію «Герб моєї держави», спланували маршрути уявної подорожі від Лубен до країн-сусідів.

 Учні 1-х класів охоче розповіли, якою хочуть бачити нашу країну, і з великим натхненням виготовили голубів миру. Свою любов діти виявили в синіх та жовтих сердечках, на яких написали свої теплі побажання та прикріпили до макета карти.
               

Наймолодші школярики зробили висновок, що їхня любов до України – це старанне навчання, повага до людей, українських традицій, любов до природи. 
Учні 2-А класу разом із класоводом Степурою Т. А. досліджували різноманітний та цікавий світ професій, зокрема творчу професію вишивальниці. На занятті діти демонстрували вишивки своїх бабусь і прабабусь та розповідали про речі, що стали сімейними реліквіями.
У 2-Б класі (вчитель Погрібна А. М.) в рамках тематичного тижня була проведена вікторина «Математичні цікавинки». Під час якої учні закріплювали математичні знання, розвивали логічне мислення, просторову уяву, обчислювальні навички, виховували інтерес і любов до математики. Дітям дуже сподобались ігри «Хто швидше», «Казки і математики», «Весела математика», а також розгадувати ребуси. 
Яскравим закінченням кольорового тижня була лялькова вистава у 2-В класі( вчитель Тимошенко Л. Г.). Малі актори не абияк старалися. 
 Уроки у такий спосіб допомагають дитині розібратися в основних соціальних поняттях при виборі моральних та етичних якостей. 
 У день вшанування українського Герба, з метою формування патріотичних поглядів, учителі 3-х класів ( Дацюк А. М., Сидоренко Т. В., Паріста А. М.) використали різні форми роботи в змісті уроків. Підсумком стала виставка малюнків на тему «Україна – рідний край» .

У 3-В класі відбувся виховний захід «Хто за свободу вийшов проти смерті, тому немає смерті на землі». Діти слухали історичні відомості про події Майдану 2014 року, переглянули відео, де детально та змістовно розповідали про героїв нашого часу. Ми повинні пам’ятати та схилити голови перед тими, хто заплатив дорогу ціну за майбутнє нашої держави. 
                                                          

Учителі 4-х класів Максакова А. В., Буторіна О. М., Кисляк Л.В. провели захоплюючу вікторину «Ми діти твої, Україно!» 


Молодші школярі активно відповідали на запитання про нашу Батьківщину, відгадували тематичні загадки та ребуси, досліджували з яких рослин плетуть український вінок та походження національної символіки. 
Підсумком заходу став колаж карти України, прикрашений дитячими долоньками з побажаннями та виставка малюнків «Україна – це ми!»


Цілий тиждень учні 4-х класів готували пошукові проєкти до Дня державності в початковій школі. 60 юних дослідників на уроці риторики (учитель Грибань А.В.) брали участь у захисті творчих робіт, демонструючи свою креативність, уміння працювати з різними джерелами інформації в процесі виготовлення лепбуків, колажів, коміксів, настінних газет, які висвітлили різні історичні періоди становлення нашої держави. МОЛОДЦІ! 
                                                                                          
Наприкінці Кольорового тижня вчителі початкових класів висловлюють щиру вдячність батькам, які виявляли ініціативу й не стояли осторонь шкільного життя своїх дітей. Наша співпраця є яскравим прикладом системного застосування педагогіки партнерства в Лубенській ЗОШ №2, навіть в умовах карантинних обмежень.
 Кольори зцілюють нас, змінюють наш настрій і внутрішній стан, заспокоюють і змушують діяти, розпалюють творчу думку, допомагають зосередитися. Ентузіазм, творчий підхід учителів, допомогли зробити тиждень справжнім святом як для дітей, так і для дорослих. Кожен день «Кольорового тижня» пройшов на високому емоційному підйомі. Посмішки не сходили з обличчя дітей. Ходити до школи, за їх думкою, стало цікавіше. 

Учителі 4-х класів

Немає коментарів:

Дописати коментар