середа, 24 лютого 2021 р.

Леся Українка - дочка Прометея

Так! Я буду крізь сльози сміятись,
Серед лиха співати пісні,
Без надії таки сподіватись,
Буду жити! Геть думи сумні!
25 лютого виповнюється 150 років від Дня народження Лесі Українки. Ювілейний 2021 рік – це нагода говорити про  неповторну, багатогранну й талановиту поетесу та драматургиню, спогади про яку потрібно позбавляти від стереотипів. 
 Самобутний талант письменниці виявився в найрізноманітніших жанрах: ліриці, епосі, драмі, прозі, публіцистиці. Леся належить усім, бо її творчість зіткана з різних мотивів світової культури. Гордий дзвін її імені в серцях мільйонів людей породжує не тільки спогад про «Лісову пісню» або «Досвітні вогні», але й палку любов до великої поетеси і гордість за свій народ, який мав такого митця.
25 лютого для учнів 7-Б класу було проведено захід "Леся Українка - дочка Прометея".  Огарьова  Людмила Михайлівна презентувала цікаву вікторину "«Що ми знаємо про Лесю Українку?», а семикласники продемонстрували власні проєкти  про геніальну доньку українського народу.

            

 Ми мали можливість ближче познайомитися з творчою діяльністю та особистим життям видатної поетеси, переглянувши відео "Невідома Леся Українка" та дізнавшись багато цікавих фактів про неї.  А також проявити свої вміння та таланти, декламуючи ніжні та щирі рядки з найвідоміших поезій Лесі Українки.
Семенова Ярослава,учениця 7-Б класу

Немає коментарів:

Дописати коментар