середа, 17 лютого 2021 р.

Морська подорож першокласників

 17 лютого в усьому світі відзначається День спонтанного прояву доброти. 
 Тому з добрими намірами й світлими думками, у білий день Кольорового тижня, в рамках чергової атестації учителем Рєпіною І.О. проведено відкритий урок математики в 1-Б класі. 

За допомогою цікавої відеопрезентації діти здійснили віртуальну морську подорож, під час якої вчилися порівнювати математичні вирази з числом, розв’язували текстові задачі, а також дослідили яких істот вони могли б побачити на дні моря й порахували їх.
 Міжпредметна інтеграція, яку застосовувала педагог, сприяла формуванню в дітях ключових компетентностей: уміння вчитися, переключатися швидко з одного виду роботи на інший; загальнокультурної, яка передбачала формуванню навички самостійного добору необхідного навчального приладдя для виконання математичних досліджень; соціальної, яка була спрямована на продуктивну взаємодію учнів у парі, групі , на виконання першокласниками різних соціальних ролей і функцій під співпраці як з учителем, так і з однокласниками.
 

 Особливу увагу Ірина Олексіївна приділила формуванню комунікативних навичок першокласників, ефективно збагачувала словниковий запас, за допомогою загадок розвивала їх критичне й логічне мислення. 
       
                                                       

За допомогою здоров’язберігаючої технології навчання діти дізналися, що означає слово «таласотерапія» - лікування морем. Під час релаксаційних пауз учні слухали шум моря, уявляли білу морську піну, а також досліджували мушлі. 
                                     
 Освітня стратегія «Щоденні 3» забезпечила високу активізацію діяльності найменших школярів. 
 Під час рефлексії учні з’єднали на індивідуальних карточках цифри й отримали чарівних риб, про яких напишуть протягом дня у своїх щоденниках вражень.

                                                                                                                                     

                                   Заступник директора з НВР  Алла  Грибань

Немає коментарів:

Дописати коментар