четвер, 18 лютого 2021 р.

Сотня Небесна хай в небо злетить

Верховна Рада України назвала День Героїв Небесної Сотні одним із найбільших державотворчих свят сучасності. З 2015 року в нашій школі завжди з цієї нагоди проводяться урочисті заходи. Цього року учні 10-Б класу підготували літературно-музичну композицію «Сотня Небесна хай в небо злетить». У супроводі пісні К. Скрябіна «Історія» ведучі Величко Анастасія та Величко Меланія розповіли учням 10-х класів про події, що передували 20 лютого 2014 року: від відмови уряду 21 листопада 2013р. від укладання угоди про асоціацію між Україною та ЄС, початку протестів у столиці, подій «Кривавого Водохреще» і до Чорного дня Майдану – 20 лютого 2014 року, коли загинуло 67 протестувальників, названих Небесною Сотнею.

Учні переглянули відеоряд творів, що стали уособленням того часу: «Співавши Гімн холодними ночами», «Плине кача», «Никогда мы не будем братьями». 
Волик Денис, Супруненко Андрій, Водоп҆ ян Ангеліна, Дьоміна Катерина виконали пісню «Героям» про те, що «ніхто не зупинить ідею, час якої настав». Лунали поезії про Майдан, Небесну Сотню. Вшанували загиблих хвилиною мовчання і закликом пам'ятати про них сьогодні, завтра і завжди. 

ЗД з ВР Людмила Огарьова

Немає коментарів:

Дописати коментар