понеділок, 15 лютого 2021 р.

Кольоровий тиждень у початковій школі

 Дослідження науковців вже давно довели, що високий рівень загального інтелекту (IQ) не гарантує людині успіху в житті. Не дивлячись на те, що шкільна освіта переважно сконцентрована на отриманні академічних знань, необхідно прагнути педагогам розвивати в учнях емоційний інтелект (EQ). Саме від нього залежить успіх у процесі становлення особистості дитини. 

 Учителі нашої школи, які працюють у початкових класах, вже мають позитивний досвід застосування кольоротерапії в освітньому процесі, мета якої – розвиток емоційного інтелекту молодших школярів, зміцнення усіх складових здоров’я, виявлення схильностей, дарувань дітей. Такий метод роботи допомагає педагогам ефективно діагностувати психоемоційний стан учнів, покращити їх самопочуття, сприяє розвитку кожної дитини як індивідуальності. 
У 2020-2021 навчальному році, коли освітні послуги періодично надаються із застосуванням технологій дистанційного навчання, спостерігається підвищення рівня шкільної тривожності учнів молодшої школи. Саме тому 15 лютого вчителі початкових класів розпочали проведення Кольорового тижня, який сприятиме кращому розумінню кожної дитини, покращить настрій учасників освітнього процесу, допоможе позбутися внутрішніх переживань і страхів, скоригувати поведінкову успішність учнів, яка є основою в досягненні гарних результатів навчальної діяльності. 
Перший навчальний день нового тижня червоного кольору тому, що педагоги поставили за мету сконцентрувати увагу молодших школярів на важливості всіх заходів, які будуть проводитися в школі. А ще тому, що червоний – колір радості. Сьогодні, в День Стрітення, українці радіють зустрічі Зими з Весною. 
                  




Учні 1-2-х класів протягом навчального дня були юними досліниками. Так, на уроці української мови в 1-Б класі, найменші школярі захищали пошукові проєкти «Хто такі динозаври?» (учитель Рєпіна І.О.), а в 1-А, на уроці математики, за допомогою динозавриків, діти вчилися знаходити невідомі зменшуване і від’ємник ( учитель Сивобородько Л.М.). 

З Ранкової зустрічі розпочався день в паралелі 2-х класів. Під керівництвом учителів Погрібної А.М. ( 2-Б) і Тимошенко Л.Г.    ( 2-В) діти створили фотоколажі «Спільна мрія моєї сім’ї». 
                                                                                                         
У дружньому колі обмінялися сердечними побажаннями на тиждень і учні 4-Г класу (учитель Крістіян Т.О.). 

А в 2-А ( учитель Степура Т.А.) наші «крилаті», які навчаються за освітньої програмою «Світ чекає крилатих» досліджували професію кухаря. 










 А ще червоний – колір уваги. Тому особливу увагу в 3-4-х класах  педагоги приділили вивченню Цариці всіх наук – математиці. Зокрема, у паралелі 4-х класів відбулось інтелектуальне змагання юних математиків.





 Чекаємо на результати. 


                                                
І це неповний перелік усіх цікавинок, які були в житті молодших школярів за один навчальний день Кольорового тижня. Сподіваюсь, що кожен наступний день додасть ще більше позитивних емоцій та приємних вражень від шкільного життя.

                           Заступник директора з НВР Алла Грибань 

Немає коментарів:

Дописати коментар