пʼятниця, 19 лютого 2021 р.

Творимо дива своїми вчинками




Зелений колір є символом пробудження природи, вічної молодості, несе в собі задоволення та спокій.
 Саме під таким кольором 18 лютого пройшов «День добра» кольорового тижня. Добро – це корисна справа. Доброта - це чутливість, стан душі людини, який спонукає творити добро. Формування цих якостей відбувалося протягом дня у нашій дружній шкільній родині. 
 Дидактичні ігри та різноманітні методи досліджень екологічного спрямування (складання фантограм, інверсія, фантазування, синектика) допомогли учням 1-Б класу (учитель Рєпіна І.О.) побачити себе в дзеркалі природи. Викликали бажання стати її другом. 
                                

  Учням 1-А та 1-В класів(учителі Сивобородько Л.М., Ярмоленко Т.І) цей день запам’ятався веселими спортивними змаганнями «Виростаймо всі здорові», де діти мали змогу продемонструвати спритність, уміння долати труднощі, бажання зміцнювати своє здоров’я. 



Атмосферу свята наймолодші школярики продовжили в дружньому обговоренні про важливість рослин. Виступили з міні-проєктами про корисне харчування та смачно поласували яблучками.
 

2-Б і 2-В класи (учителі Погрібна А.М., Тимошенко Л. Г.) відповідно тематики дня виготовили лепбуки «Весняні первоцвіти». Під час заходу вчилися любити, берегти та бути одним цілим із природою. 
Учні 2-А класу (учитель Степура Т. А.) продовжили дослідницьку діяльність світу професій. Професія вихователя близька і знайома дітям. З подякою вони згадували своїх вихователів, демонстрували їхні фото, дізнавалися історію виникнення цієї професії. 



















У 3-х класах учителі Дацюк А. М., Сидоренко Т.В. і Паріста А.М. провели тренінгове заняття "Згода будує, а незгода руйнує". Педагоги продовжили формувати в учнів уявлення про якості людини, свідому самооцінку, розвивали навички успішного спілкування та комфортної взаємодії у спільноті.
                           
                                      

В інклюзивному 3-Б класі тренінгові вправи постійно вплітаються в зміст уроків з метою ефективної соціалізації дітей з особливими освітніми потребами та якісного згуртування учнівського колективу. 
Під час зеленого дня, учні 4-х класів (учителі Буторіна О.М., Кисляк Л.В., Максакова А. В.) здійснили цікаву подорож картою України. Діти дізналися про природні заповідники, які знаходяться на території нашої держави, про найбільші ріки та гори. Молодші школярі з цікавістю слухали про історію міст, сім чудес України. 









На урок діти підготували повідомлення про Червону книгу України, її рельєф, рослинний та тваринний світ. Четвертокласники із захопленням працювали з контурною картою, позначали на ній відомі міста та річки .

Також цього дня в паралелі 4 –х класів на уроці риторики (учитель Грибань А.В.) відбувся літературний вернісаж, присвячений сторіччю з дня народження славетного земляка, колишнього педагога школи №2, поета, прозаїка, автора багатьох пригодницьких історичних творів – Володимира Кириловича Малика. 
                                          

Особливо здивували учнів книги письменника про історію нашої держави, зокрема твори «Князь Кий», «Князь Ігор», «Таємний посол». 
           
Четвертокласники зробили висновок, що лубенська земля надихає на творчість поетів і письменників рідного краю. 
 Доброта – найбільша цінність життя, яка спонукає людину творити дива. Це саме та якість, що коштує так дешево, але цінується так дорого
Учителі 3-х класів

Немає коментарів:

Дописати коментар