четвер, 25 лютого 2021 р.

«Без надії сподіваюсь»

Є люди, як свічки,-
згорають, відходять у небуття.
Є люди, як зірки,-
горять і світять все життя
 Зіркою такої величини для всіх українців є поетеса Леся Українка. Кожним словом, кожним променем думки, кожним болем своїм живе в душі нашого народу ця людина. З не такої вже й далекої минувшини, проте вже мовби крізь серпанок легендарності, проступає до нас образ поетеси, образ ніжний і чистий. 
 Світ не знав такої поетеси. Безсмертна іскра Прометея запала глибоко в її серце і загорілася ясним вогнем. В промінні цього вогню світ пізнав геніальні творіння письменниці, пройняті філософськими роздумами про людину очікуваного майбуття, сповнені незборимої сили заперечення зла і ствердження добра. 
 24 лютого у 4-А, 4-В та 4-Г класах (вчителі Максакова А.В., Буторіна О.М., Крістіян Т. О.) відбувся виховний захід «Без надії сподіваюсь», приурочений 150- річниці з дня народження Лесі Українки. 
 Класоводи розповіли дітям про багатогранну творчу особистість Лесі Українки, про незгасимий вогонь її таланту, про високе поетичне слово, яке написано не розумом, а душею, бо саме там народилося.
                                                           

Школярі згадали життєвий і творчий шлях поетеси, декламували вірші Лесі і про Лесю. Учням були представлені збірки творів Лесі Українки та фотовиставка «Стежками Лесі Українки». Четверокласники переглянули документальний фільм про життя і творчість відомої письменниці, який розкрив безліч цікавих фактів про Ларису Косач. Молодші школярі захоплено відповідали на запитання тематичної вікторини, яка пройшла у незвичному форматі – з використанням цеглинок лего. Юні художники оформили виставку своїх малюнків, присвячених творчості Лесі України, а також взяли участь у конкурсі читців «Її вірші, як перла многоцінні, як дивний скарб серед земних століть» 
 Про Лесю Українку можна багато цікавого розповісти і дізнатися. Бо її життя – героїчна легенда, і її творила вона, перемагаючи важку хворобу, здобуваючи знання самоосвітою і творячи для нащадків таку неповторно прекрасну поезію. Справжня донька Прометея! Тож знаймо про неї, гордімось нею, берімо все найкраще від неї! 
Класовод 4-А, 4-В та 4-Г класу

Немає коментарів:

Дописати коментар