пʼятниця, 19 лютого 2021 р.

Літописець з берегів Сули

 19 лютого учні 9-В класу з класним керівником Оксаною Запорожець підготували літературний захід «Літописець з берегів Сули», присвячений 100-річчю з дня народження Володимира Малика. Твори цього письменника заворожують чудовими подорожами з епохи в епоху, спонукаючи любити й ненавидіти, переживати, як свої власні, негаразди й перемоги героїв. 
 Зустріч почалася з відеокліпу «Князю Володимиру» - пісні про історичну постать Великого князя не випадково, адже наш земляк Володимир Кирилович є Великим у літературних колах. Великий своїми літературними надбаннями, історичною спадщиною, залишеною нам. Ця людина прославила місто, у якому ми живемо, своєю працею в царині літератури, збагатила українську скарбницю художнього слова. Ведучі заходу Бондаренко Максим та Гончаренко Ольга вдало провели однолітків сторінками життя та творчості письменника, що свого часу був учителем у нашій рідній школі. Доторкнутись до поезії Володимира Малика допоміг виступ Нікітченко Анни, яка продекламувала уривок із «Журавлів-журавликів». Зі спогадами Петра Лубенського познайомила Вікторія Пона.

 






Відеоролик «Таємний посол» довів учням, що найвищим досягненням нашого земляка є однойменна тетралогія. На завершення зробили висновок: твори В. Малика стали національним надбанням, а їх автор справедливо визнаний одним із кращих письменників історичного жанру. 
ЗД з ВР Людмила Огарьова

Немає коментарів:

Дописати коментар