понеділок, 15 лютого 2016 р.

Декада початкових класів

У кожному навчальному закладі молодші школярі – найжвавіша частина учнівського колективу. Тому наша школа щорічно особливу увагу приділяє творчій самореалізації малюків. 
По особливому святковими і цікавими стають дні тематичної декади, підготовка до якої розпочалася ще під час карантину. І діти, і батьки, і вчителі початкових класів проявили свій ентузіазм, активність, старанність аби отримати задоволення від участі в творчих проектах та заходах . 








Перший день Тижня педагогічної майстерності вчителів початкових класів присвячений вивченню народознавства саме тому, що співпав з одним із 12 найбільших християнських свят- Стрітенням. За народними віруваннями, цього дня – 15 лютого – зима зустрічається з весною. Український народ має на цей день прикмету: «Якщо до вечора стане тепліше – переможе Весна, якщо холодніше – Зима». Сувора Зима сперечається з молодою дівчиною Весною, кому йти, а кому вертатися. 
Насуплю я брови, - говорить Зима, - 
І вітер з морозом повіє: 
Усе скрізь загине – рятунку нема! 
Під снігом замре, заніміє. 
А я засміюся, - Весна відмовля, 
- І сонце пекуче засяє, 
Прокинуться луки, ліси і поля, 
Усе зацвіте, заспіває. 

Цього дня Степура Т.А. провела для 1-А  класу творчий захід з елементами фолькльору "Як українці весну зустрічають".













У 1-Г класі проведено інтегрований урок музики та народознавства на тему: «Прийди, прийди, Весно-красна, Весно-прекрасна!» спільно учителем музики Чевердою О.А. та учителем початкових класів Крістіян Т.А. 











 На виховний захід з нагоди Стрітення, що був  проведений  на групі продовженого дня вихователем Семеновою І.В. завітали в гості справжні  Весна та Зима (учениці 4-А класу Міценко М. та Мягких  С.), які розіграли перед дітьми чудову міні-виставу.










Учні 2-х класів взяли активну участь у створенні імпровізованого музею народознавства та виставки малюнків  « Відступай зима та приходь весна!»


Третьокласники грали в народні ігри, закликаючи весну. 
У паралелі 4-х класів відбулося незабутнє Свято української пісні, на якому діти зустрілися з бандуристом Віталієм Морозом, випускником єдиної в Україні Стрітівської кобзарської школи, який розповів про історію кобзарства. Окрасою свята стали юні козачата, учні 4-х класів, які виконали пісню "Гей, розвивайся , дуб зелененький!" та дівчата- україночки з піснями "Веселкова" та "Музика рідного дому".











Виступ на шкільній сцені наших вихованців – це шлях до розкриття їх здібностей та дарувань, на який із задоволенням приходять подивитися їх рідні та знайомі.

Немає коментарів:

Дописати коментар