вівторок, 16 лютого 2016 р.

День кмітливості та винахідливості

 Кмітливість та винахідливість - унікальні риси, які допомагають розвитку творчості, уяви  та  оригінальності  дитини. Весела та радісна атмосфера, що панувала 16 лютого в початковій ланці нашої  школи сприяла популяризації точних наук та творчості молодших школярів. На виставці дитячих робіт був представлений справжній «Світ захоплень» учнів початкових класів.
















Цього дня Тимошенко Л.Г. провела з першокласниками вікторину-марафон «По сторінках шкільних підручників».








Другокласники  під керівництвом Дацюк А.М. стали активними учасниками математичного КВК. Діти з радістю поринули у світ загадок, ребусів, логічних задач та "цікавих квадратів". Змагання було змістовне, яскраве та дуже цікаве. Перемогу здобула команда 2-Б класу на чолі з капітаном Семеновою Я. Вітаємо переможців!








Учитель Сидоренко Т.В. презентувала в 2-Б класі   дослідницько - прикладний творчий проект «Конструктор Лего-освітній ресурс ХХІ століття». Для своїх досліджень діти, під керівництвом батьків, обрали три напрямки: "Екологічні автомобілі", "Розумний дім" і "Школа майбутнього". З конструктора Лего  учні, за допомогою мам-консультантів, Шарапової Є.Ю.,Водоп'ян О.В., Гальченко А.В. та Семенової  І.В. побудували дані моделі. А потім цікаво і завзято розповіли про новітні технології, які втілили в своїх проектах. Творче середовище сприяло креативності мислення, розвивало інтерес до точних наук, дослідницької праці. А співпраця педагога з батьками під час реалізації проекту дала змогу розкрити творчий потенціал кожного учня.

















Учителі 3-х класів Буторіна О.М., Кравченко Н.В., Кисляк Л.В. провели математичний турнір «Найрозумніший» з метою заохочення до вивчення цього предмета. Для команд була проведена математична розминка з логічним навантаженням, розв’язування задач. Під час конкурсу «Будь уважним» діти на таблиці показували цифри від 1 до 50, які розміщено хаотично. Учні зрозуміли, що математика – це не так знання, як уміння. 







 Хтось вважає математику нудною, хтось - нецікавою, а наші четвертокласники, під час інелектуального шоу «Зоряна година», яке  підготувала й провела Ярмоленко Т.І.,зрозуміли, що в цій науці вирують справжні пристрасті! А що вже захоплюючих фактів та дивовижних відкриттів у математиці, то усіх і не злічити! В цьому діти  переконалися, подорожуючи станціями "Загадкова","Казкова","Медична","Ребусна","Технічна" та ін.







   Сподіваємося, що сьогодні молодші школярі зрозуміли , яке велике значення  в житті людини має наука.
Ти визнана давно главою всіх наук –
Потрібна нам ти скрізь, завжди і всюди.
Без математики ми нині, як без рук.
З тобою з казки дійсність творять люди.
Освоївши тебе – рвемося у політ.
Створили вже розумні ми машини,
Штурмуємо космічний світ
І різних фактів визнаєм причини.
З тобою ми невпинно ростемо,
З тобою – підкоряємо природу.
Твої досягнення ми віддамо
На благо рідного народу.

Немає коментарів:

Дописати коментар