неділя, 21 лютого 2016 р.

З родини йде життя людини

Серед важливих педагогічних проблем, які ставить перед нами сучасна освіта є належна організація родинного виховання в молодшій школі. Видатний педагог В.О.Сухомлинський писав: «Учительська професія - це людинознавство, постійне проникнення в складний духовний світ людини, який ніколи не припиняється». Пам’ятаймо: «Здорова родина-здорова дитина-здорова нація!»
    Саме тому 19.02.16 р.  в Лубенській ЗОШ №2  традиційно проведено День родини з метою  тісної взаємодії сім’ї та школи в навчально- виховному процесі.  
Родина - це таке маленьке слово, 
А скільки ж в ньому сенсу, доброти.
 Це – мами перша колискова, 
Це - батьків прояв теплоти.
 Це все. Що може бути краще 
За рідних й дорогих людей?
 Не покидай ти їх нізащо, 
Бо це все рідне, це твоє. 
Родина – це не просто термін, 
Який у словнику знайдеш.
 Родина – тихий серця шепіт, 
З яким ти по життю ідеш.
 Нехай усе біжить, минає,
 Та ти не будеш в самоті.
 Родина – щось насправді справжнє 
                                                  З того, що маєш у житті. 
    У 1-А  за участю мами учня класу, вчителя Склярової Л.Л., класовод  Степура Т.А. провела спільний урок  «У світі цікавої математики», спонукаючи школярів наполегливо вивчати необхідну в житті науку. 
















Учителі Погрібна А.М. та Крістіян Т.О. залучили інспектора дорожно - патрульної служби, батька учениці 1-Г класу Самохвал К., для проведення спільної виховної години  «Правила дорожні знай і завжди їх пам’ятай» в 1-Б та  1-Г класах. 










Учитель Тимошенко Л.Г.  в 1-В класі застосувала інноваційну тренінгову технологію в роботі з батьками. Тренінг «Світ батьків – світ дітей» - це одне з групових занять батьків з дітьми, який  є сходинкою до розвитку навичок конструктивної взаємодії з дитиною, покращення стосунків в родинах. Спілкуючись зі своїми дітьми під час заняття, батьки навчилися краще розуміти, бачити їх сильні  сторони, а також  недоліки  у вихованні .
https://www.youtube.com/watch?v=D7dF2tq28nY
















Учні 3- х класів  відвідали шкільний концерт «З Україною в серці», який підготували та провели вчитель музичного мистецтва Чеверда О.А. та педагог-організатор Лохвицька І.С. Ведучою концерту була Величко Меланія (5-Б) 



























Колективна творча справа об’єднала, як дітей, так і дорослих.  Адміністрація висловлює  щиру подяку батькам, бабусям, дідусям    за співпрацю зі школою.
   Закінчився день проведенням дебатів «Небезпека і здоров’я»   заступником директора з охорони праці Рєпіною І.О. серед учнів 4-х класів, за участю лікаря - терапевта Гончаренко О.Г, мами учениці 4- В класу, яка пояснила дітям про небезпеку шкідливих звичок. А курсант 2-го курсу факультету слідства Національної академії внутрішніх справ     Сивобородько Ю.М. розповіла про непередбачені ситуації та поведінку, яка дозволить дітям убезпечити себе від насилля. Також повідомила про те, що помічниками у непередбачених ситуаціях можуть бути поліція та інші охоронці правопорядку.
















   
Психолог школи Яцина Н.М. підготувала для батьків інформаційний куточок. 
А на «Галявині вражень» дітлахи залишили смайлики, демонструючи  позитивні емоції , які відчували школярі протягом Тижня молодшої  школи. Всі заходи,  проведені в початкових класах  сприяли зміцненню емоційного інтелекту школярів.








Спасибі Вам, наші батьки,
За теплоту й любов родинну.
За дружбу й спокій в нашій школі
І за турботу погодинну,
За Вашу відданість святу,
За людяність і доброту!

                          Заступник директора з НВР Грибань А.В.

Немає коментарів:

Дописати коментар