пʼятниця, 19 лютого 2016 р.

21 лютого-Міжнародний день рідної мови

 Напередодні Міжнародного дня рідної мови, 18 лютого, всі заходи були присвячені ознайомленню дітей з народною та літературною творчістю  й популяризації  якісного вивчення української мови молодшими школярами.








  
Учителі Степура Т.А.,Погрібна А.М.,Тимошенко Л.Г.,Крістіян Т.А. здійснили з першокласниками незабутню подорож у  «Світ казок», продемонструвавши  перші навички акторської майстерності  за допомогою інсценізацій.  Учні 1-А  класу інсценізували українську народну казку Полтавщини   «Їжак та заєць», яку записав, упорядкував і літературно опрацював Микола Зінчук. Оповідач: Паранченко Олександра Антонівна (1937 року народження), село Червонозаводське, Лохвицького району, Полтавської області. Тексти надані Миколою Зінчуком та опубліковані з його дозволу.
















  
Під час вимушених канікул діти разом з батьками, ознайомившись з усною народною творчістю, намалювали яскраві  ілюстрації  до українських народних казок,які були представлені для перегляду  в «Картинній галереї для початківців».













   

Справжньою окрасою фойє школи стала інсталяція «Квіти красномовства», на якій зарясніли прислів’я, поетичні рядки, вислови про нашу солов’їну мову. 










З метою обміну досвідом учитель Паріста А.М. провела відкритий  інтегрований урок української мови та образотворчого мистецтва  на тему «Поглиблення знань учнів про розповідне речення, моделювання національного українського костюма».











 У паралелі 3-х класів відбувся мовний турнір «Слово до слова - складається мова» під девізом «Хто рідну мову добре знає, той народ свій прославляє», з метою виявлення та розвитку творчо обдарованих учнів. Третьокласники продемонстрували уміння працювати в команді, розвинуті комунікативні навички. Юними мовознавцями визнані в 3-А- Андрущик Ярослав та Лохвицька Дарина, в 3-Б - Радняна  Богдана, а в 3-В - Кочура Денис,Роман Дана, Шутілова Надія.




















  
 Для учнів 4-х класів проведено конкурс декламаторів «Мова калинова», лауреатами якого стали Омельченко Лев (4-А), Макаренко Валерія (4-Б), Нікітченко Анна (4-В). Усі учасники: Міценко М., Дацюк Д., Задорожний В.(4-А),Улитько М,Завгородня В., Кошель Д.(4-Б), Пона В., Канівець А.,Макаренко Я.(4-В) доповнили захід різноманітними поетичними творами.









 Сподіваємося, що молодші школярі  пам’ятатимуть: іноземну мову можна вивчити за 6 років,а рідну - потрібно вчити все життя!   
                         Заступник директора з НВР Грибань А.В.

Немає коментарів:

Дописати коментар