понеділок, 18 березня 2024 р.

Happy St. Patrick’s Day

 День Святого Патріка - культурне та релігійне ірландське національне свято, яке щороку відзначають 17 березня. Його святкують у Великій Британії, Канаді, США, Аргентині, Австралії та Новій Зеландії. Цього року в нашому ліцеї вчителі англійської мови організували низку заходів, щоб також відзначити це свято та поринути у світ ірландської традиції.
 Учні старших класів влаштували Shamrock Snap: фотофлешмоб до Дня Святого Патріка.
Дев'ятикласники завітали до учнів 3В класу та провели захід 'Конюшина й лепрекон'' створивши інтригуючу атмосферу навколо традицій святкування.
Учні 7-х класів подивилися пізнавальне відео “Saint Patrick’s Day”, яке розповіло багато цікавого: від історії святкування до традиційних обрядів та символіки, що супроводжують цю подію в Ірландії та по всьому світу. Школярі були захоплені красою ірландського пейзажу та жвавістю парадів, які відбуваються у День Святого Патрика.
Після перегляду та обговорення відео семикласники взяли участь у серії цікавих інтерактивних завдань, які стимулювали їх до активної участі та креативності.
У 6-Б класі відбувся урок «The History of St Patrick’s Day». Діти переглянули фільм про історію цього свята, розгадувати кросворд та намалювали малюнки.
Учні 5-В класу після знайомства з історією свята, пограли в бінго, розучили пісню Лепрекона та пригостилися імбирними пряниками у вигляді трилисника, а також власноруч виготовили елементи святкового одягу.
Всі вчителі англійської мови долучилися до організації та проведення заходів, які допомогли не лише поглибити знання мови, але й розширити кругозір та зрозуміти важливість вивчення традицій та культури інших країн.

Лідер ПС учителів англійської мови Свєтлова Н.О.

Немає коментарів:

Дописати коментар