вівторок, 26 березня 2024 р.

Тренінг «Освітнє середовище без булінгу»

    Булінг - це проблема, яка здатна залишити негативний відбиток у середовищі навчання, порушуючи не лише емоційний стан учнів, але й загрожуючи їхньому фізичному та соціальному благополуччю. У сучасному освітньому просторі виникає все більше ініціатив щодо недопущення цього негативного явища. Одним із таких ефективних методів запобігання проявам булінгу є проведення тренінгів. Тож, сьогодні, 26 березня, на базі Першої гімназії імені Матвія Номиса для педагогів у рамках співпраці відбувся тренінг під назвою "Освітнє середовище без булінгу".
    Захід спрямований на усвідомлення проблеми булінгу, виховання культури поваги та толерантності, а також надання учасникам практичних інструментів для запобігання та вирішення конфліктів.
    Під час тренінгу учасники повторили основні поняття булінгу, його форми та наслідками. Вчилися виявляти ознаки булінгу та реагувати на них. Також надавалася інформація про ресурси та підтримку, які можуть бути використані для допомоги жертвам булінгу.
    Одним із ключових аспектів тренінгу був розвиток комунікативних навичок та співпраці. Учасники вправлялися у вирішенні конфліктів за допомогою діалогу та спільного пошуку рішень.
    Маю надію, що наші навчальні заклади стануть запорукою гармонії та добробуту для кожного учасника освітнього середовища. Щоб кожного дня учень заходив у навчальний заклад з посмішкою на обличчі та відчував підтримку й захист.
Соціальний педагог Запорожець Оксана Василівна

Немає коментарів:

Дописати коментар