понеділок, 18 березня 2024 р.

День зустрічі птахів «На крилах весни повертаються птахи»

 За традицією у березні проводиться Всеукраїнська природоохоронна акція «День зустрічі птахів», яка запроваджена Всеукраїнським товариством охорони птахів. Історія цього свята починається в 1906 році підписанням Міжнародної конвенції з охорони птахів. Але і в більш давні часи приліт перелітних птахів відзначався особливо, як знак настання весни і оновлення природи. На честь цієї події господині пекли жайворонків з тіста, а діти під керівництвом дорослих розвішували будиночки для птахів. У наш час традиція відзначати це свято поновилася з 1994 року.
  Учні 7-х класів Академічного ліцею імені братів Шеметів також взяли активну участь у цій акції. Для ліцеїстів був проведений виховний захід «На крилах весни повертаються птахи». Метою якого було залучити якомога більше учнів до охорони та допомоги птахам. Діти дізналися й засвоїли багато нової, цікавої інформації про перелітних птахів. 
Для них був проведений конкурс для кмітливих «Правда-фейк», вікторина «Птахи України», за записами співів птахів діти відгадували яким видам вони належать. 
На завершення, учні навчилися виготовляти пташок із паперу своїми руками.
 Семикласники отримали масу позитивних емоцій, яскравих вражень і гарного настрою!
Тетяна СИРОТЮК, учитель біології

Немає коментарів:

Дописати коментар