четвер, 21 березня 2024 р.

Коли книжка ожива

 20 березня в рамках Національного тижня читання для учнів 7-Г класу вчителем української мови та літератури Вікторією Сало було проведено виховний захід «Коли книжка ожива».

 В інформаційно-ресурсному центрі ліцею діти здійснили мандрівку літературними сторінками. Прослухали сучасну музичну композицію «Крила», створену за поезією Ліни Костенко, у виконанні гітаристки Міщенко Дар’ї. 
Побували на програмі «Спілкуймося з відомими людьми», де стали свідками інтерв’ю з письменником Олексою Стороженком, роль якого виконав Нагорний Кіріл. Поринули у світ слова, насолоджуючись декламуванням Камінської Євгенії вірша Василя Симоненка «Ти знаєш, що ти – людина».
    Семикласники представили виготовлені власноруч закладки до книг, на яких зобразили літературних героїв. Учні зачитували рядочки, узяті з різних творів, та пояснювали, яку таємницю в них приховано.
    Школярі продемонстрували неабиякі знання, отримані з книг, відповідаючи на питання вчителя, та переконалися, що читання – це віконце, через яке діти бачать і пізнають світ і самих себе.
Вікторія САЛО, учитель української мови та літератури

Немає коментарів:

Дописати коментар