четвер, 14 березня 2024 р.

З днем народження, ЧИСЛО π

 Світ математики завжди наповнений цікавими відкриттями та захоплюючими фактами. Цього разу учні 10-А класу відзначали день народження числа π, організувавши захоплюючу математичну вікторину.
 Число π є одним із найбільш важливих та містичних чисел у математиці. Воно визначає відношення довжини кола до його діаметра та є невичерпним джерелом цікавих математичних властивостей.
 Історія відкриття цієї математичної константи пов'язана з давніми часами. Вже в Стародавній Греції великі математики, зокрема Архімед, спробували обчислити її значення. Проте точне значення π було вперше визначено Евклідом у III столітті до н.е. Пізніше, у XVII столітті, математик Йоганн Хейвисайд використав першу літеру грецького слова "периметр" для позначення цього числа.
 14 березня святкують день народження числа π через те, що американський фізик Ларрі Шоу вирішив відзначати цей день, відправляючи своїй друзям листи з числом π, округленим до двох десяткових знаків, у форматі місяць/день (3/14), а це відповідає числу π, яке приблизно дорівнює 3,14.
 Учні приготували різноманітні завдання та питання про число π, продемонстрували свою обізнаність із цим унікальним числом. Змагання пройшло у дружній та динамічній атмосфері, де кожен учень мав можливість показати свої знання та вміння.
 Окрім захоплюючої вікторини, всі учасники мали можливість насолодитися іменинним короваєм, виготовленим працівниками ТМ "Наша Пекарня" спеціально до святкування дня народження числа π. Святкова атмосфера сприяла ще більшому об'єднанню класу, а смачний коровай створив надзвичайно яскраві та незабутні враження для кожного учасника дійства.
Лариса СКЛЯРОВА, учитель математики.

Немає коментарів:

Дописати коментар