вівторок, 19 березня 2024 р.

Шкільний урок волонтерства

«Неважливо, чи ми втілюємо щось маленьке, чи масштабне, кожен і кожна з нас має значення в цій війні. Наша перемога складається з місяця «нас», де кожне «я» – однаково цінне й важливе».

Анна Бондаренко,
керівниця Української Волонтерської Служби

  Волонтерство – це не лише важлива складова громадського активізму, але і цінний навчальний і виховний досвід для молоді. Учні, які беруть участь у волонтерських акціях, навчаються розуміти потреби й проблеми свого оточення, розвивають емпатію та почуття відповідальності задля змін у своєму середовищі. У часи невизначеності підлітки витрачають багато сил та особистого ресурсу на пошук свого покликання. Завдяки волонтерству учні можуть дбати про свій ресурс, адже це важлива складова активного способу життя, а також надихнутись для вибору їх майбутньої професії!

19 березня для учнів 10-Б класу було проведено Шкільний урок волонтерства - захід, метою якого було розповісти, що таке волонтерська діяльність та надихнути учнів, як своїми діями вони можуть вплинути на розв'язання соціальних проблем у своєму місті, громаді та країні.
Під час ігрової вікторини ліцеїсти дізналися, які соціальні проблеми існують у світі; пояснювали, що таке волонтерство,  створювали  механізм долучення до волонтерської діяльності або її започаткування. 


Десятикласники творчо та креативно підійшли до виконання вправи "5 кроків, які я планую зробити у напрямку волонтерства" та "Мій шлях у волонтерстві".

Діти усвідомили, що волонтерська діяльність має неоціненне значення,  адже тільки добро збереже чарівний світ нашої рідної землі. На ньому тримається все людство! Коли кожен із нас буде добрим і милосердним, справедливим, щирим, буде жити за правилами людяності і добра, наше спільне життя і майбутнє буде щасливим і прекрасним. А наша рідна Україна стане багатою і незалежною державою, де в першу чергу будуть піклуватися про людину, її добробут. Велике починається з малого… 
Класний керівник 10-Б класу Ірина СЕМЕНОВА

Немає коментарів:

Дописати коментар