середа, 4 грудня 2019 р.

На крилах добра


  Щороку на початку грудня у Міжнародний день людей з інвалідністю ми разом з усією світовою спільнотою консолідуємо наші зусилля задля гармонійної інтеграції людей з особливими потребами в сучасне суспільство. Це справедлива шана суспільства та нагадування всім про обов’язок перед людьми, що потребують захисту та підтримки у цей непростий час. Інваліди – це не просто категорія людей. Це окремі життя. Окремі трагедії. Окремі людські надії на те, що все буде добре. 
   Саме цій даті була приурочена година спілкування «На крилах добра» для учнів 2-Б класу. Метою заходу було інформування учнів про моральні цінності, виховання почуттів співпереживання, милосердя, формування свідомого ставлення до людських чеснот, показ величі та краси добра, сприяння розвитку творчих здібностей учнів та участі їх у благодійній діяльності. 
  Учитель Тетяна Василівна розповіла учням про те, що в Україні налічується 2,5 млн. інвалідів, тобто кожен 18-й наш співвітчизник – інвалід, але, не дивлячись на проблеми, ці люди живуть, працюють, творять і перемагають. Вони - яскравий приклад незламності людського духу. Другокласники переглянули відеоролики «Ігри нескорених», «Видатні люди з особливими потребами». 












 Під час спілкування діти познайомилися з легендою про доброго Янгола, провели тренінгові вправу «На крилах добра»: вони на крилах янгола надписували риси, які притаманні добрій людині (доброта, щирість, милосердя, співчуття, розуміння, повага, взаємодопомога, чуйність, лагідність). 
 Після закінчення заходу учні виконали вправу «Побажай добра собі і всім» і отримали настановчі слова про те, що творити добро – це значить бути щасливим. 
Асистент учителя О.І. Цимбал


Немає коментарів:

Дописати коментар