четвер, 5 грудня 2019 р.

Роль права в житті суспільства


Людям потрібні навіть найгірші закони, бо, не будь їх, 
люди пожерли б один одного. 
Епікур 

 Сучасна людина не уявляє собі життя без права. Якщо скасувати норми, які діють у соціумі, будь-хто матиме право чинити так, як йому заманеться. Це буде нагадувати хор, у якому кожен його учасник співає свою пісню. 
  Право регулює широке коло питань життя, але не всі. Багато з них ми здатні вирішити самі. Справді, хіба необхідні юридичні норми для того, щоб зрозуміти, кого вибрати в якості одного, кого полюбити, що читати, як проводити вільний час? 
 Що думає підростаюче покоління про права та обов'язки? Яка роль права в житті людини? З метою отримання відповідей на ці запитання у нашій школі в рамках Всеукраїнського тижня права 6 грудня учні 10-Б класу, зокрема Палій Анастасія, Березняк Вікторія, Бережна Катерина, Безрук Олександра, Манжос Лілія, із класним керівником Корніяченко Людмилою Іванівною провели експеримент. Старшокласники з'ясували, чи знають учні про свої права та чи не забули про обов'язки. Результат приємно вразив! 








Десятикласники створили відео, знайшли цікаві факти про дотримання правил у різних школах, зокрема й за кордоном. Старшокласники зробили висновки, що необхідно дотримуватися правил поведінки в школі, з повагою ставитися й до старших, і до однолітків. 








 Проведення таких заходів, як тижні права є дуже корисними та пізнавальними, оскільки кожна людина повинна знати свої права та обов'язки, з повагою ставитися до суспільства та дотримуватися норм законодавства, знати, як захистити себе, якщо права порушують.
Учениці 10-Б класу

Немає коментарів:

Дописати коментар