пʼятниця, 26 квітня 2019 р.

Чорнобиль- незгасимий біль людства

 Напередодні 33 річниці аварії на ЧАЕС учні 4-Г класу зі своїм учителем Крістіян Т.О. відвідали музей, який був створений і облаштований Лубенською міською громадською організацією інвалідів «Ветерани Чорнобиля». Екскурсію для нас провела заступник голови організації Погребняк Л.М. Ми на власні очі побачили спецодяг у якому працювали ліквідатори та якими приборами користувалися в той страшний період. 















Надзвичайно-емоційно ділилися власними спогадами учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС Смаль А.О. та Овчаренко В.А. Голова організації Собко В.І. показав Всеукраїнську електронну книгу пам′яті, до якої занесені прізвища учасників ліквідації на ЧАЕС. Ця книга поповнюється щодня новими іменами героїв. 







Найбільше вразила ікона «Чорнобильський спас». Створена ця ікона була у пам’ять про всіх тих, хто пішов від нас в інший світ, від ураження смертоносним подихом Чорнобильського реактора.
“Чорнобильський Спас” - це незвичайна велична ікона. За досить короткий, як для ікони, час свого існування вона стала особливо шанованою серед християн. Унікальність її в тому, що, мабуть, вперше на іконі Господь зображений разом із людьми. Ісус Христос стоїть на хмарині в центрі композиції, праворуч - Архістратиг Господній Михаїл із вогненним мечем та щитом з зображенням хреста, а ліворуч - Пречиста Мати Богородиця Марія. А під ними - обпалена смертоносним радіаційним вогнем земля і зоря-комета Полинь…Бог рятує душі, чорнобильці-ліквідатори - Землю і життя на ній. Тобто, на іконі зображено Божу рать - чорнобильців-рятівників. Вони виконали Божу заповідь “Не убий!”, не лише не пролили чужої крові, а й свого життя не пошкодували. Саме тому їм випала така честь. 
   Низький уклін всім хто боровся зі страшною бідою. Священна пам'ять про Ваш подвиг не згасне у віках і збережеться в серцях народу. 
Підготували учениці 4-Г класу 
Іваненко Вікторія та Могила Поліна

Немає коментарів:

Дописати коментар