неділя, 2 лютого 2020 р.

Свято української страви

 31 січня відбулося традиційне Свято української страви. Ведучі заходу Дацюк Дмитро та Скуратовська Карина (8-А) розповіли про традиції нашої кухні; розіграли веселі сценку про те, як куми вареники ліпили (Єрмак І. та Дацюк Д.) та добру господиню, яка напекла пирогів, але нагодували ними лише собаку. 







 Цього року найулюбленішою стравою виявилися вареники, тому 7-А та 7-В презентували саме їх. Діти декламували вірші, співали пісні, розіграли сценку про вечерю в молодого подружжя; зняли фільм про те, як варити вареники. Учні 7-Б представляли пироги: розповіли історію та традиції їх випікання, про начинки солодкі й солоні, святкові й буденні. Заспівали відому пісню про пироги з сиром. 













 Мами кожного класу пригощали варениками з сиром, з картоплею та солодкими пирогами власного приготування. Весело було в залі під час відгадування ребусів, підготовлених педагогом-організатором Гринь А.В. Журі нагородило всіх учнів за любов до України та добре знання давніх традицій приготування національних страв. 

ЗД з ВР Огарьова Л.М.

Немає коментарів:

Дописати коментар