середа, 26 лютого 2020 р.

Спільне вирішення екологічних проблем

 



У Лубенській ЗОШ №2 понад 12 років системно реалізуються принципи педагогіки партнерства. Співпраця вчителів початкових класів, учнів, батьків сприяє вирішенню багатьох глобальних проблем як в освіті, так і світових. Потрібно підтримувати прагнення сім΄ї у сприянні всебічного розвитку кожної дитини. Щороку під час методичного тижня в початковій школі окремі батьки виявляють ініціативу й охоче стають партнерами вчителів у проведенні занять. Така творча взаємодія вчителя Рєпіної Ірини Олексіївни відбулась в 4 - Б класі на інтегрованому уроці природознавтва та англійської мови з теми: « Збережемо Землю для наших нащадків!», який проведено разом з Перекопною Інною Олександрівною, мамою учня  Перекопного Гліба. 






 Емоції переповнювали починаючого педагога: «Сьогодні я вперше мала можливість спробувати себе в ролі вчителя. Це новий, але дуже цікавий і пізнавальний досвід для мене. Під час підготовки до уроку, я ставила за мету дослідити з четвертокласниками екологічну ситуацію в світі, допомогти дітям розкрити суть глобальних екологічних проблем і можливі варіанти їх вирішення. Намагалась у доступній та цікавій формі донести інформацію до учнів. На мою думку, мені все вдалося! 





Зацікавлені очі школярів та їх міцні знання з природознавства та англійської мови – результат плідної співпраці учасників освітнього процесу. Дуже добре, що в сучасній школі батьки мають можливість співпрацювати з учителями, займатись самоосвітою та допомагати проводити уроки в новому форматі.

 Тому, шановні батьки, не залишайтесь осторонь, долучайтеся до формування нового гідного покоління українців !» 











Глобальна екологічна проблема буде існувати до тих пір, поки все людство не об`єднається для її вирішення, бо від цього залежить наше майбутнє.







 Одним із пріоритетних завдань розбудови Нової української школи повинно бути формування в учнях загальнолюдських цінностей, зокрема, шанобливого ставлення до довкілля.













Привчайте дітей сортувати сміття, не засмічувати навколишнє середовище, давати друге життя непотрібним речам! 
Заступник директора з НВР А.В. Грибань

Немає коментарів:

Дописати коментар