понеділок, 24 лютого 2020 р.

Здоров’я – найголовніша цінність





  Здоров’я є характеристикою особистості та визначає якість життя. Сьогодні в Україні фіксують високий рівень захворюваності населення, особливо серед дітей і підлітків. Науковці стверджують, що за період навчання в закладах освіти з 1 до 11 класу кількість здорових дітей зменшується в 3-4 рази. 
 Після тривалого карантину, який сприяв недопущенню розповсюдження ГРВІ та грипу серед учнів шкіл міста, розпочався Тиждень початкових класів, перший день якого присвячений саме зміцненню здоров’я учасників освітнього процесу й популяризації серед молодших школярів фізкультури та спорту. Відкриття інсталяції «Спортивне майбутнє школи», на якій представлені фотографії 46-и учнів початкових класів зі своїми нагородами за досягнення в спорті, у різних танцювальних колективах міста; виставка спортивних газет від кожного класу зацікавили не лише молодших школярів, а й батьків, учителів, старших учнів. 





Системне впровадження інноваційних здоров`язберігаючих технологій у Новій українській школі є обов’язковою умовою, що спрямовує діяльність педагогів на оволодіння учнями початкових класів елементарних культурно-гігієнічних навичок, дотримання активної рухової діяльності та організацію дозвілля, проведення різноманітних профілактичних заходів з метою формування здорового способу життя дітей. Саме тому під керівництвом перших учителів Степури Т.А., Погрібної А.М., Тимошенко Л.Г. проведено спортивний флешмоб для першокласників під назвою «У дружбі наша сила». 









На групі продовженого дня вихователь Максакова А.В. під час години спілкування «Здоров'я – найдорожчий скарб» зі своїми вихованцями проводила дослідження, які чинники впливають на здоров'я, як його зберегти й зміцнити власний імунітет.

У паралелі 2-х класів під керівництвом педагога-організатора Гринь А.В., учителів Дацюк А.М., Парістої А.М., Сидоренко Т.В., батьків, волонтерів із шкільного самоврядування (учениць 10-Б класу Дернової А., Колісник К., Федюн М., Коваленко К., Безрук О.) відбулось спортивне свято «Тато, мама, я – спортивна сім`я». 
Адміністрація школи висловлює подяку родинам Охріменків (2-А), Холодняків (2-Б), Галіних (2-В) за активну участь у проведенні нестандартного уроку фізкультури.
 

 

 




Учні 3-А (учитель Кравченко Н.В.) та 3-Б класів (учитель Кисляк Л.В.) у партнерстві з батьками-професійними тренерами Товкачом Р. і Панченко В. побували під час уроків фізкультури на фітнес-тренуванні, яке проходило під девізом « З фізкультурою ми дружим – кожен стане спритним, дужим». А хлопці ще й мали можливість вивчити кілька елементів класичної боротьби.







Справжній «Спортивний батл» відбувся між учнями 3-В (учитель Буторіна О.М.) і учнями 3-Г класів (учитель Крістіян Т.О.). Змістовна вікторина поширила загальний кругозір третьокласників про види спорту. Командний дух сприяв об’єднанню двох класів в єдину шкільну спільноту, яка прагнутиме займатися спортом.
 

 






У паралелі 4-х класів під керівництвом педагога-організатора Гринь А.В., учителів початкових класів Сивобородько Л.М.(4-А), Рєпіної І.О.(4-Б), Ярмоленко Т.І.(4-В) і вчителя фізкультури Лисака А.М. пройшли «Веселі старти». Свою швидкість та вправність четвертокласники демонстрували в різноманітних естафетах. Емоційно змагалися в кожному запропонованому конкурсі й продемонстрували вміння співпрацювати в команді, виявляли згуртованість. 
 


 

 



 Важлива роль в організації збереження й зміцнення здоров’я дітей належить саме учителеві початкових класів, що зумовлено передусім віковим особливостям молодших школярів. 
 Отже, найбільш ефективно впливаймо на здоровий розвиток кожної дитини нашої школи, щоденно формуючи основні складові: соціальне, психічне, духовне й фізичне здоров’я.

Заступник директора з НВР А.В.Грибань

Немає коментарів:

Дописати коментар