пʼятниця, 28 лютого 2020 р.

Казкова математика





 27 лютого, в День партнерства, учитель початкових класів Погрібна А.М. провела відкритий урок в 1-Б класі з метою поширення освітніх практик викладання математики в Новій українській школі. На рівні сучасних вимог застосувала інформаційно-комунікаційні технології, супроводжуючі кожен етап заняття відеопрезентацією. За допомогою інтерактивних методів навчання в дитячому колективі була створена атмосфера доброзичливості, взаємодії, співробітництва. 








 Порахувавши кількість вагонів у математичному потязі, діти розпочали віртуальну мандрівку. Після хвилинки каліграфії написали математичний диктант. 









На станції «Казковій» попрацювали в групах, виготовляючи чарівних котиків із різнокольорових геометричних фігур, порахували їх кількість. Потім отримали індивідуальні завдання від Курочки Ряби й виконали самостійну роботу. 


На станції «Новинок» першокласники дізналися про одиницю вимірювання маси – кілограм, навчилися її записувати скорочено. На станції «Дослідницькій» учні практично досліджували масу гречки, цукру. Працюючи з підручником, виконували завдання на порівняння маси предметів.








Ігрова технологія, яку застосувала вчителька, сприяла високій активізації діяльності маленьких школярів під час вивчення нової теми. Поява на станції «Юний математик» вчителя фізики Голяки Б.І., який виконав роль машиніста потягу, викликала у дітей зацікавленість і позитивні емоції. Він продемонстрував першокласникам різні види терезів, навчив дітей зважувати предмети. 



Учні розв’язали задачу з логічним навантаженням від гостя уроку. Під час зупинки потягу у «Місті знань», за допомогою інтерактивної вправи «Мікрофон», відбулась рефлексія. Веселі смайлики, яких обрали діти в заключній частині уроку, демонстрували їх задоволення від співпраці.
 Така взаємодія вчителя початкових класів із педагогом основної школи є яскравим прикладом педагогіки патнерства в освітньому процесі, яка була застосована колегами з метою реалізації принципу наступності у викладанні точних наук.
Заступник директора з НВР А.В. Грибань

Немає коментарів:

Дописати коментар