четвер, 10 січня 2019 р.

Ефективна співпраця

 10.01.2019 в м. Лубни були проведені засідання методичних об’єднань освітян. 
 На базі школи № 4 в єдиній команді конструктивно працювали дві паралелі учителів початкових класів: ті, що працюють з першокласниками за новим Держстандартом у 2018–2019 н. р., і педагоги, які готуються працювати над реалізацією Концепції НУШ у 2019–2020 н. р. 
 Перед присутніми виступила методист управління освіти виконкому Лубенської міської ради Кравцова Л.О., наголосивши на важливості ефективної взаємодії колег у період становлення Нової української школи та розповіла присутнім про умови сертифікації вчителів початкових класів, яка розпочинається з 15 січня 2019 року на добровільних засадах. 
 Начальник управління освіти виконавчого комітету Лубенської міської ради Костенко М. В. вручив сертифікати педагогам, які пройшли фахову підготовку з надання освітніх послуг в наступному навчальному році. Зокрема, отримали сертифікати й педагоги нашої школи Степура Т.А., Погрібна А.М., Тимошенко Л.Г., котрі набиратимуть учнів у перші класи з квітня поточного року. 
 










 За експертними прогнозами, 2020 року найбільш затребуваними на ринку праці будуть вміння навчатися впродовж життя, критично мислити, ставити цілі та досягати їх, працювати в команді, спілкуватися в багатокультурному середовищі. Саме тому керівники міських методичних об’єднань Сидоренко Т.В. (1‑Б), Погрібна А.М. (4‑Б) сприяли організації роботи колег в групах з метою практичного виконання різних завдань із застосуванням сучасних методик, готуючи їх до використання отриманих знань, навичок,  необхідних для роботи в НУШ. Присутні побачили та почули конкретні приклади, котрі ілюстрували інноваційний підхід до навчання молодших школярів.








Дацюк А.М.(1‑А) поділилась досвідом із застосування прийомів розвитку критичного мислення учнів на уроках української мови. 
 








 Учителі початкових класів зробили висновок, що найбільш дієвим є інтерактивне навчання, занурене у спілкування, яке належить до педагогічних технологій на основі ефективності управління й організації освітнього процесу. 
 Пам’ятаймо, школа має бути не підготовкою до життя, школа має бути життям. 
Заступник директора з НВР Грибань А. В.

Немає коментарів:

Дописати коментар