четвер, 3 січня 2019 р.

Правильний вибір

 Практичним психологом школи Яциною Н.М. у 2018 році складено авторську профілактичну програму «Правильний вибір», яку було проведено з учнями 8-А класу. Кожне заняття починалося з вправи на зняття емоційної напруги та встановлення доброзичливої атмосфери. Це створило умови, за яких кожен з учасників мав змогу відверто висловлювати свою думку, не соромлячись один одного. Під час занять було з'ясовано, що у дітей недостатньо знань про вплив шкідливих звичок на організм людини, про наслідки ризикованої поведінки. Більшість учнів недооцінювали значення здоров'я. 
  Проведення програми у формі тренінгових занять дало змогу залучити кожного учня до виконання завдань та обговорення питань з таких тем: «Здоров’я – цінність нашого життя», «Палити чи не палити», «Алкоголізм – дорога в нікуди», «Майбутнє без наркотиків», «ВІЛ/СНІД: як себе вберегти?», «Відповідальна поведінка», «Моє успішне майбутнє». Це дало змогу розширити знання про ризики для здоров'я та можливості уникнення їх завдяки відповідальній поведінці. 









 На останніх заняттях діти малювали «Карту майбутнього» та писали «Лист у майбутнє» від себе теперішнього до себе в майбутньому і зазначали, що для успішного майбутнього, досягнення успіху однією з найнеобхідніших умов є здоровий спосіб життя. 





ЗД з ВР Огарьова Л.М.

Немає коментарів:

Дописати коментар