четвер, 11 квітня 2024 р.

Реформа профільної середньої освіти – важливий крок сучасної освітньої політики.

 09 квітня 2024 року в місті Києві Міністерство освіти і науки України за підтримки Швейцарсько-українського проєкту DECIDE презентувало результати аналітичного етапу розробки Стратегії реформи профільної середньої освіти. Директор Ліцею імені братів Шеметів ЛМР Наталія Брекало взяла участь у  другій стратегічній сесії з розробки Стратегії реформи профільної середньої освіти.

На заході було презентовано Комплексне дослідження передумов впровадження реформи профільної середньої освіти в Україні, демографічний прогноз від Інституту демографії та соціальних досліджень імені М.В.Птухи НАН України, обговорено критерії формування мережі академічних ліцеїв та професійних коледжів.

До дискусії долучилися ТОП-спікери МОН, Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, представники міжнародних проєктів та більше 100 експертів галузі освіти.

Ми прагнемо забезпечити наших учнів якісною та сучасною освітою, тому активна участь у формуванні стратегії реформи є для нас надзвичайно важливою. Починаючи з 2022 року у Ліцеї імені братів Шеметів впроваджується профільне навчання для учнів 10-х та 11-х класів.  Учні поглиблено вивчають українську та англійську мови, математику та економіку, курс «Захист України». З 2023 року для учнів 5-х класів започатковано поглиблене вивчення математики та англійської мови, в навчальний план введено курси за вибором «Фінансова грамотність», «Speaking English» («Навчання ситуативного спілкування»)», «Основи медіаграмотності», що є додатковою сходинкою до профілізації старшої школи.


Участь у таких стратегічних сесіях дозволяє отримати цінний досвід та знайти оптимальні шляхи вдосконалення освітнього процесу в нашому ліцеї.

Заступник директора з навчальної роботи   Максакова А.В.

Немає коментарів:

Дописати коментар