пʼятниця, 26 квітня 2024 р.

«Чорнобиль: біль і трагедія України»

    Ось уже 38 років поспіль 26 квітня – трагічна сторінка в історії людства. Саме в цей день, у далекому 1986 році, стався вибух на 4-му енергоблоці ЧАЕС. За оцінками науковців аварія спричинила найбільшу техногенну екологічно-гуманітарну катастрофу світового масштабу.
    26 квітня 2024 року учні 6-Б класу нашого ліцею зібралися на виховній годині, присвяченій річниці Чорнобильської катастрофи. Їхньою метою було не лише вшанувати пам'ять жертв трагедії, а й глибше зрозуміти події того жахливого дня та його довгострокові наслідки.
    Виховну годину розпочала класний керівник Ярмош А. І. , яка розповіла про трагедію, коли вибухнув 4-й енергоблок Чорнобильської АЕС, викинувши у довкілля радіоактивну хмару, що охопила значну частину Європи. Далі учні мали змогу переглянути документальний фільм про Чорнобиль, який зображував масштаби катастрофи та героїчні дії ліквідаторів, які ризикували своїм життям, щоб зупинити поширення радіації. 
    Після фільму відбулося обговорення, де діти ділилися своїми враженнями та ставили запитання. Їх цікавило все: від причин аварії до впливу радіації на здоров'я людей та довкілля. Хвилиною мовчання та покладанням квітів до пам’ятника школярі вшанували пам'ять жертв трагічних подій квітня 1986 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар