пʼятниця, 19 квітня 2024 р.

Військове патріотичне навчання

    З ініціативи Лубенського міського голови Олександра Грицаєнка Лубенський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки, військові підрозділи, Добровольче формування Лубенської територіальної громади №1 та Управління освіти виконавчого комітету Лубенської міської ради для учнів 10-х класів було проведено цікавий та пізнавальний захід «Військово-патріотичне навчання».
 Протягом дня старшокласники дізналися про
• основи першої медичної допомоги: зупинку кровотечі, накладання пов'язок, проведення реанімації;
• використання різних медичних інструментів та обладнання;
• поводження в екстремальних ситуаціях.
• основні принципи поводження зі зброєю;
• вибухонебезпечні предмети (протипіхотна та мінометна міна, протитанкова граната, бомби тощо).
    Десятикласники мали можливість потренуватися надавати першу медичну допомогу на манекенах, а також узяли участь у розв’язанні реалістичних ситуацій, пов‘язаних із порятунком людей.
    Найкраща з 5 локацій була станція «Аеророзвідка». Знання, отримані на цьому заході, можуть бути особливо корисними в умовах, які переживає наша країна зараз. 
Наприклад, наші захисники застосовують безпілотні літальні апарати (БПЛА) для того, щоб коригувати дії українських військових та виявляти ворожі позиції.
    Учасники отримали багато корисної інформації та практичних навичок, які можуть їм знадобитися в разі небезпеки. Крім того, захід став чудовою можливістю для людей познайомитися одне з одним, подружитися та об'єднатися в прагненні захистити свою країну.
Разом ми можемо зробити Україну сильнішою!
Учителі Захисту України Поліщук Л.С та Педоряка В.А.

Немає коментарів:

Дописати коментар