четвер, 11 листопада 2021 р.

До Дня української писемності та мови

  9 листопада вся Україна відзначає важливе свято – День української писемності та мови. Щоб перевірити свої знання і стати часточкою великої української родини учні 9-11 класів долучилися до написання традиційного радіодиктанту національної єдності. Радіодиктант – не просто засіб перевірити власну грамотність, а насамперед масштабний національний флешмоб. Свої роботи старшокласники надіслали на українське радіо.
  Учні 7-Б класу з вчителем української мови Цимбал О.І. провели квіз «Як добре ви знаєте українську мову?». Квіз – це інтелектуально-розважальна вікторина, яка стала дуже популярна серед учнів. Вікторина складалася з п’яти раундів, які мали цікаві пізнавальні завдання, що допомогли семикласникам виявити рівень своїх знань з української мови.
  В День української писемності та мови учителем Мосійчук В. В. був проведений урок "Вшануймо мову" в 9-Б класі. Єпіграфом до уроку стали слова Вольтера: "Європейські мови можна вивчити за шість років, а свою рідну потрібно вчити все життя". Учні підготували добірку цікавих фактів про "солов' їну". Згадали українських письменників і поетів: Г. Сковороду, Т. Шевченка, І. Котляревського, - їхній внесок у розвиток рідної мови. Учні усвідомили, що нам, українцям, необхідно шанувати рідне слово, любити рідну мову, вивчати її протягом усього життя.
  Кажуть, найкраще засвоюється те, що споживається з апетитом. А де ж його нагулювати, як не в грі? Банальна істина? Звичайно, але від того ця думка не перестає бути істинною. В 11-Б класі вчителями Корніяченко Л.І, Цимбал О.І. проведено мовознавчу гру »Розумники». Старшокласники пригадали безліч лінгвістичних понять. Виконували завдання з фонетики, лексики, морфології, синтаксису, пунктуації, демонструючи свої вміння працювати і в команді, і самостійно. Сподіваємося, що захід став ще однією сходинкою до успішного складання ЗНО.

  Учні школи долучилися до Всеукраїнської олімпіади «Всеосвіта Освіта Осінь-2021», яка була спрямована на активізацію пізнавальної діяльності та навчальної мотивації, узагальнення набутих теоретичних знаньі навичок, високий рівень цифрової грамотності. Учні отримали грамоти за І-ІІІ місця, а організатори подяки від ТОВ «Всеосвіта».
Учитель української мови та літератури Людмила КОРНІЯЧЕНКО

Немає коментарів:

Дописати коментар