вівторок, 23 листопада 2021 р.

Тиждень безпеки дорожнього руху

  Наприкінці листопада в школі пройшов Тиждень безпеки дорожнього руху. 19 листопада першокласники активно долучилися до проведення Національного уроку з безпеки дорожнього руху. Школярі переглянули навчальні відео, взяли участь у тематичній вікторині, пригадали дорожні знаки та створили інформаційний стенд.
  Учні 2-х класів поглиблювали свої знання про дорожній рух і правила безпечної поведінки на дорогах під час виховного заходу «Правила дорожнього руху пам‘ятай - своє життя зберігай», який пройшов 19 листопада. Дітям надавалась можливість попрацювати в групах, запам‘ятати правила та навчити своїх друзів. Також другокласники переглянути відео про роботу регулювальника, взяли участь у вікторині, провели конкурс малюнків «Безпечна дорога додому» (2-Б); пограли в корисні ігри, що сприяють розвитку уваги, пам‘яті, ситуативного мислення.

Кожна дитина почуває себе у безпеці тоді, коли знає, як правильно діяти у тій чи іншій екстремальній ситуації. Сьогодні, навчаючи дітей правилам дорожнього руху, ми закладаємо надійний фундамент майбутнього безпечного життя. Учні 3-х класів відтворювали правила дорожнього руху у своїх малюнках.
17 листопада в 4-А класі проведена вікторина «Безпека руху-це життя». Учні відгадували загадки, відповідали на питання, грали у гру «Хто такий? Що таке?» Підсумком було колективне виготовлення лепбуку «В країні дорожніх знаків».
У 5-В класі проведена година спілкування на тему «Безпека дорожнього руху». Учні пригадали різні види дорожніх знаків та моделювали поведінку в ситуаціях на дорозі.

Учні 6 В класу здійснили мандрівку в «Країну дорожніх знаків». Пригадали найважливіші правила поведінки пішоходів, як учасників дорожнього руху. Головним підсумком гри-вікторини став висновок: «Безпека руху – це життя!»

В 7-Б класі пройшов захід «Безпека дорожнього руху». Діти демонстрували презентації, що поглибили їх знання з правил дорожнього руху, відбулася вікторина на знання дорожніх знаків. А також учні ознайомилися з короткою історичною довідкою про виникнення правил дорожнього руху.

 Для учнів 8-б класу (класний керівник Семенова І.В.) було проведено веб-квест «Знавці правил дорожнього руху». Захід проводився в ігровій формі, з завданнями на кожній зупинці. Діти згадали та засвоїли, що потрібно робити для того, щоб зберегти життя та уникнути неприємних ситуацій на дорозі.

 У 8-В класі 18 листопада класним керівником Кабушкою О. М. було проведено годину спілкування «Правила дорожнього руху вивчай – життя оберігай». Учні згадали основні правила ДР, які можуть врятувати життя. На захід була запрошена шкільна медсестра Кучерук А.А, яка продемонтсрувала надання першої домедичної допомоги у наслідок травмування на дорозі при ДТП, падіння із велосипеда, самоката.
















 18 листопада у 9-А класі було проведено виховну годину "Обов'язки та права пішоходів". Учні прослухали доповідь Мироненка Я., переглянули відеоролик, підготували малюнки та взяли участь у вікторині.

  З метою профілактики дорожньо-транспортного травматизму та вивчення правил дорожнього руху у 10-А класі (кл.керівник Дендеберя В.І.) було проведено годину спілкування «Безпека на дорозі – це життя». Десятикласники з цікавістю переглянули та обговорили відеоролики YouTube-каналу «Безпечна країна». Участь у вікторині, гра «Дорожні знаки знаю, потрібний обираю» сприяли формуванню навичок безпечної поведінки на дорогах. Під час проведення заходу особливу увагу було звернуто на безпечний шлях до школи та додому. Учні дійшли висновку, що знання правил дорожнього руху, уважність, обережність на дорогах – це запорука власної безпеки.

На годині спілкування у 11-Б класі було розглянуто моделі безпечної поведінки та позитивного ставлення до вимог безпеки учасників дорожнього руху. А також розширили знання про причини небезпечних ситуацій на дорогах.
ЗД з НВР Ірина РЄПІНА

Немає коментарів:

Дописати коментар