пʼятниця, 26 листопада 2021 р.

Кліматична й екологічна освіта молодших школярів

 Самоосвіта сучасного педагога – складник моделі розвитку професійних компетентностей. Кожен учитель Нової української школи повинен бути готовий постійно самовдосконалюватися й пристосовуватися до нових освітніх потреб, вимог часу, швидко приймати рішення, навчатися впродовж життя.


 Саме тому 25 листопада 2021 року Полтавський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти ім. М.В. Остроградського сприяв проведенню навчально-методичного онлайн-тренінгу з надзвичайно актуальної теми: «ВИМОГИ ДО ОБОВ’ЯЗКОВИХ РЕЗУЛЬТАТІВ КЛІМАТИЧНОЇ ТА ЕКОЛОГІЧНОЇ ОСВІТИ ДЛЯ УЧНІВ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ». Одночасно трансляція тренінгу відбувалась за допомогою платформи ZOOM та на сайті YouTube, що сприяло об’єднанню навколо проблеми понад 700 учителів початкових класів. Захід відбувся в рамках проєкту «Кліматична та екологічна освіта для учнів початкових класів», який впроваджується Всеукраїнською громадською організацією « Жива планета» за підтримки Фінського Посольства в Україні та сприяння Міністерства освіти та науки України, з метою формування серед молодших школярів культури споживання і навичок поведінки, орієнтованих на здоровий спосіб життя, раціональне поводження з ресурсами, вибір екологічної продукції і запобігання кліматичним змінам.

Тренінг, орієнтований на формування в учнях екологічної безпеки, загальної культури, сталого розвитку життєвих компетенцій, сприяв підвищенню фахового рівня вчителів початкових класів з питань кліматичної та екологічної освіти, яка обов’язково повинна розпочинатися в молодшому шкільному віці.
Заступник директора з НВР Алла ГРИБАНЬ

Немає коментарів:

Дописати коментар