вівторок, 9 листопада 2021 р.

Турнір юних мовознавців

Велика, щедра і прекрасна мова,
Прозора й чиста, як гірська вода,-
То України мова барвінкова,-
Така багата й вічно молода.
Юлія Косинська

   9 листопада в Україні щороку відзначається День української писемності та мови. Мова – це великий дар. І в кожного народу вона своя. Мова — це доля народу, і вона залежить від того, як ревно ми всі плекатимемо її.

 У Лубенській школі №2 цього дня традиційно проходять різноманітні заходи, спрямовані на формування в учасників освітнього процесу розуміння того, що українська мова – наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава.
 Цікавий турнір юних мовознавців відбувся у 4-Б класі. Тетяна Сидоренко, учитель початкових класів, спеціаліст вищої категорії, за допомогою нестандартного уроку розширювала знання учнів про красу й багатство українського слова; спонукала четвертокласників у процесі творчої співпраці в командах продемонструвати журі сформовану мовленнєву компетентність; розвивала пам᾿ять, увагу, швидкість мислення; виховувала в учнів почуття патріотизму, національної гордості, любові до рідного краю, глибоку повагу до материнської мови.

  Під час бліц-турніру три команди: «Мовники», «Розумники», «Знавці» розвивали кмітливість, а за допомогою вправи «Редактор» вчилися говорити красномовно. Працюючи над шарадами, утворювали нові слова, збагачували словниковий запас. Надзвичайно активізував усіх учасників мовного конкурсу тур «Пантоміма».
  У запеклій інтелектуальній боротьбі перемогла команда «Мовники». Але на уроці кожен учень мав шанс збагатитися корисною інформацією. Команди, які не дісталися першого місця, отримали важливий досвід взаємодії заради досягнення успіху в оволодінні державною мовою.

Алла ГРИБАНЬ, заступник директора з навчально-виховної роботи

Немає коментарів:

Дописати коментар