понеділок, 29 листопада 2021 р.

Ми - проти насильства

  У ході Всесвітньої акції «16 днів проти насильства» в 9-В класі 23.11.21р. була проведена виховна година «Кібербулінг - або агресія в інтернеті». Після виступу кл керівника Лисака А.М. соціальний педагог повідомила історію походження термінів «кібербулінг», «психологічні портрети учасників кібербулінгу». Учні, попрацювавши в групах, обговорили найпоширеніші типи кібербулінгу, з ҆ясували правила-поради для його подолання.


  З метою запобігання домашньому насильству та насильству за ознакою статі у 8- В класі Кабушкою О.М. було проведено заняття з елементами тренінгу " Світ без насильства". Виконуючи завдання у групах, діти розглядали причини насильства, розробляли алгоритм дії у разі прояву насильства, презентували свої проекти " Насильству -НІ, добру- ТАК"

  У п'ятницю 26 листопада на уроках "Громадянської освіти" учні 10- А та 10-Б класів пройшли тренінг "Конфлікт. Ефективне спілкування", - під час якого розглянули причини конфліктів, шляхи подолання конфліктних ситуацій. На прикладі вправи "Селфі" діти навчалися домовлятися без суперечок, намагалися виконувати інструкції учителя. А вправа "Чаша як душа" продемонструвала десятикласникам, як можна швидко образити людину, залишивши брудний осад у душі, як у чаші. Наприкінці тренінгу учасники виробили дієві прийоми ефективного спілкування без конфліктів.

  Одинадцятикласники цього дня взяли участь у тренінгу «Ні насильству», який для них провели спеціалісти Лубенського міського центру соціальних служб: повідний психолог Корніяченко Дарина та фахівець із соц. роботи Кунакова Світлана. У ході заняття учні розбирали поняття «насильство», його види та прояви. Переглянули відеоролик про домашнє насильство, обговорили його, зробили висновок, що необхідно «розривати коло насильства».

ЗД з ВР Людмила Огарьова

Немає коментарів:

Дописати коментар