понеділок, 27 січня 2020 р.

Якісне харчування – запорука міцного здоров’я

 Слова британського шеф-кухаря Гордона Джеймса Рамзі: «Знати про їжу людина повинна не менше, ніж про математику або про свою рідну мову», - стали епіграфом до години спілкування у 4 - В класі на тему: «Якісне харчування – запорука міцного здоров’я». 
  Під час заняття учні визначили головні принципи здорового й правильного харчування: збалансованість, помірність, режим та різноманітність їжі. Звернули особливу увагу на те, що їсти бажано щодня в один і той самий час, перерва між прийомами їжі повинна бути не менше 3-х годин, необхідно правильно кількісно та якісно розподіляти їжу на окремі прийоми. Розподілившись на групи, учні з цікавістю навчалися визначати дату виробництва та термін кінцевого споживання продуктів харчування. Звернули увагу на спеціальні «ефекти реклами», які використовують виробники, щоб зацікавити споживачів до купівлі саме їхніх продуктів. 












Особливо зацікавило учнів обговорення продуктів, від споживання яких краще відмовитися. Діти назвали чипси, снеки, сухарики зі смаковими добавками, копчені продукти, напівфабрикати і фаст-фуди, усі без винятку газовані напої. Під час гри «Так чи ні» кожен із присутніх мав змогу висловити свою думку щодо шкоди чи користі від споживання цих продуктів. 







Наприкінці заняття учні назвали, що саме вони можуть брати до школи в якості перекусу: фрукти (яблуко, банан, грушу або інший фрукт, який зручно їсти, щоб не забруднитися), бутерброд, печиво або булочку (краще домашнього приготування), горіхи або сухофрукти, напій (вода без газу, компот, сік, узвар, морс). Закінчилося заняття словами давньогрецького філософа Сократа: «Ми живемо не для того, щоб їсти, а їмо для того, щоб жити». 

Класний керівник 4-В класу Ярмоленко Т.І. 

Немає коментарів:

Дописати коментар