пʼятниця, 31 січня 2020 р.

«Про користь здорового харчування»

 Про важливість раціонального харчування чули усі. Адже здорове харчування - користь для повноцінної життєдіяльності людини, для збереження молодості та довголіття її тіла і розуму. Їжа - життєва необхідність, яка до того ж викликає у людини відчуття радості, задоволення. Ми їмо, щоб втамувати голод. Інколи ми їмо в стані стресу. І у кожного з нас ще з дитинства виробляється певний стереотип харчування. В організм людини в достатній кількості повинні регулярно потрапляти такі речовини як: вуглеводи, жири, білки, вітаміни і, звичайно ж, вода. Якщо чогось з перерахованого не вистачає, спочатку виявляються дрібні проблеми із здоров’ям. З роками вони переростають у хронічні захворювання, які призводять до раннього старіння, а потім і до смерті. Ще мудреці древнього світу розуміли, що «здорова» їжа - запорука здоров’я і довголіття. Сократ - «Ми живемо не для того, щоб їсти, але їмо для того, щоб жити». Сенека - «Ви є те, що їсте». Мерфі - «Добрий кухар вартий доброго лікаря». Щоб з’ясувати основні принципи здорового харчування у 7-В кл була проведена виховна година «Про користь здорового харчування». 
Учні класу: Руденко Т., Шутілова Н., Кобзар В., Кириленко Н., Миколенко А., Москаленко Д., Шеремет Я. цікаво, з елементами наочностей, розповіли однокласникам про основні правила здорового харчування. 









 
Висновок, потрібно усвідомити, що раціональне харчування має стати частиною здорового способу життя, доброю звичкою, а не тимчасовою дієтою. Здоров’я не можна купити ні за які гроші. Нехай наше життя проходить під гаслом: «Бути здоровим – це модно!»                                                 
Класний керівник 7-В  Лисак А.М.

Немає коментарів:

Дописати коментар