середа, 29 січня 2020 р.

Як уберегтися від грипу та застуди?

 Ви, мабуть, вже знаєте, що не існує ліків проти вірусів, які викликають звичайну застуду. Однак ви можете не знати, що такі симптоми, як головний біль, закладений ніс або кашель, спричиняються не самим вірусом, а реакцією вашого організму на цей вірус. Щороку в осінньо-зимовий період реєструється зростання захворюваності респіраторно-вірусними інфекціями та грипом. 

 З метою виховання у дітей ціннісного ставлення до власного здоров’я, сприянню усвідомлення учнями необхідності ведення здорового способу життя та засвоєнню основних корисних звичок для зміцнення імунітету, у 3-Г класі пройшов урок з основ здоров’я «Як уберегтися від грипу та застуди? » 

На уроці третьокласники обговорювали причини виникнення захворювань, особливості їх перебігу в осінньо-зимовий період, місця, які сприяють розмноженню вірусних бактерій та ускладнення, які вони викликають. А також прослухали розповідь шкільної медсестри Кучерук А.А. про те, як захистити свій організм від інфекцій. 










Діти із задоволенням працювали у групах та у куточку досліджень: складали правила, яких необхідно дотримуватися для зміцнення імунітету, грали в ігри «Вибери корисний продукт», «Літературна морока», розгадували тематичні кросворди та загадки, ознайомлювалися із основними засобами захисту під час епідемії грипу та технікою правильного миття рук. 















В кінці уроку учні застосували свої знання на практиці: пили вітамінний чай з медом та лимоном, смакували фруктами з великим вмістом вітаміну С. Усі отримали гарний настрій та користь від уроку. 

Класовод 3-Г класу Крістіян Т.О. 


Немає коментарів:

Дописати коментар