пʼятниця, 24 січня 2020 р.

Ми – підприємливі

 Сьогодні підприємцем може стати тільки грамотна освічена людина. Для того, щоб бути успішним, потрібно багато знати й орієнтуватися у різних сферах життя. Деякі вчені вважають, що здатність до підприємництва – це такий самий талант, як здатність до танцю, співу, музики, живопису. Саме секретам підприємливості був присвячений тематичний тиждень другокласників нової української школи. 
 Метою тижня було розвивати навички культури праці, уміння організовувати і планувати роботу, раціонально розподіляти свій час, самостійно приймати рішення; сприяти збагаченню словникового запасу та розумінню слів «підприємливий», «добродій», доброзичливість», «доброчинність», «добробут». 
 Тиждень розпочався із Ранкової зустрічі тренінговою вправою «Вузлик», яка об’єднала спільноту другокласників до вивчення й дослідження теми тижня: «Ми – підприємливі».










Протягом тижня школярі ознайомлювалися і вивчали нові слова, працювали у тематичних куточках, на уроках математики розв’язували задачі на розвиток практичної кмітливості.


 Цікавою була гра «Пограємо в бізнесмена», де діти працювали в групах – придумували назву, логотип та розповідали яку продукцію чи послугу вони пропонують. 















 Також з користю було проведене дозвілля на перервах. Учні грали у тематичні настільні ігри, створили імпровізований магазин іграшок, де спробували себе у ролі продавця і покупців. Діти проявили свою ініціативність, завзятість і покращили свою обізнаність з даної теми. 


 Завершуючи дослідження тижня, школярі прийшли до висновку, що якостями успішного підприємця є: бажання, енергія, уміння думати, спілкуватися з людьми, знати техніку і технології. 
Учителі 2-х класів.

Немає коментарів:

Дописати коментар