понеділок, 27 січня 2020 р.

Навіщо правильно харчуватися?

 Правильний режим і раціон харчування відіграє важливу роль з точки зору профілактики різних захворювань. Це особливо актуально в дитячому віці у зв’язку з високою інтенсивністю обмінних процесів зростаючого організму. Незбалансоване харчування є однією з причин погіршення стану здоров’я і фізичного розвитку дітей, зокрема порушення імунітету, виникнення багатьох захворювань, зростання захворювань органів травлення. 
 Дослідженнями вчених встановлено, що важкий характер дитини є результатом неправильного харчування, тоді як правильне харчування покращує розумові здібності, розвиває пам'ять дітей і полегшує процес навчання. І, нарешті, здоров’я нації визначається здоров'ям дітей. 
 Правильному харчуванню дітей в школі приділяється особлива увага. Ми намагаємося навчити дітей принципам та культурі правильного харчування й прищепити звичку дотримуватися їх у повсякденному житті. 
З цією метою у 1-А класі в рамках тематичного тижня «Здоров'я – це скарб» діти вивчали Абетку харчування, розглянули поняття «корисна» і «шкідлива» їжа, визначили основні правила харчування: 
- обов'язково снідати, адже сніданок є здоровим початком дня та допомагає зарядити організм дитини енергією; 
- не поспішати – їсти повільно надзвичайно важливо у будь-якому віці; 
- ретельно пережовувати їжу – вона швидше засвоїться організмом; 
- вчасно зупинитися – необхідно вчити дітей прислухатися до своїх відчуттів, щоб уникнути переїдання; 
- пити воду – хоча сік і багатий на поживні речовини, та втамовувати спрагу треба водою; 
- повинні бути корисні перекуси – тримати завжди у швидкому доступі багаті на поживні речовини фрукти, горіхи, йогурти. 
  Діти переглянули презентацію «Абетка харчування», знайшли і розфарбували корисні продукти. З’ясували, що фрукти і овочі різних кольорів містять різні поживні речовини, і чим більше кольорів у меню – тим краще. 












 Їжте разом! Спільні прийоми їжі за одним столом не тільки привчають дитину до режиму харчування, а й до важливих соціальних цінностей: сімейного спілкування, єдності та затишку! 
Степура Т.А., класовод 1-А класу

Немає коментарів:

Дописати коментар