пʼятниця, 24 січня 2020 р.

Корисне харчування — запорука здоров'я

 Ми часто чуємо вислів «Наше здоров'я лежить на дні тарілки». Тому необхідно задуматись над тим, що ми їмо. Правильне харчування має поповнювати енергетичні витрати організму, містити всі необхідні життєво важливі речовини (вітаміни, білки, вуглеводи, жири). Їжа повинна бути різноманітною і корисною. 
 Харчування дітей – надзвичайно важлива проблема будь - якого суспільства, і з цим не можна не погодитися. Правильно організоване харчування підростаючого покоління має велике значення для нормального фізичного та розумового розвитку дитини. Для успішного вирішення цієї задачі необхідно формувати знання про харчування на науково-гігієнічній основі, досягти підвищення якості та культури харчування. Однак без відповідних знань, про те, чого потребує організм людини, які харчові цінності, не може бути забезпечене раціональне використання продуктів і правильне та повноцінне харчування. 
 Саме повноцінному здоровому харчуванню першокласників було присвячена година спілкування у 1- Б класі.  Учні познайомилися з групами поживних речовин (білки, жири, вуглеводи, вітаміни, мінеральні речовини). 











Школярі дізналися про те, в яких саме продуктах знаходяться ці поживні речовини у найбільшій кількості, що означає правильно та повноцінно харчуватися. Також діти були залучені до роботи у групах. Учасники кожної групи повинні були із карток із зображеннями продуктів харчування скласти меню на сніданок, на обід та на вечерю. Також разом спробували з'ясувати як варити смачний український борщ. 
Погрібна А.М., класовод 1-Б класу

Немає коментарів:

Дописати коментар