четвер, 30 травня 2019 р.

Опішня - гончарна столиця України

   28 травня 2019 року учні 4-Б класу разом з учителем та батьками побували у старовинному козацькому містечку Опішня, яке розташоване у Зіньківському районі Полтавської області. 
   Опішня – один із наймогутніших і найславетніших центрів культурної самобутності українців, всесвітньо відома столиця українського гончарства. 
 Привітно зустріли нас у Музеї мистецької родини Кричевських. У будинку експонуються графічні й живописні твори В. Г. Кричевського, акварелі В.В. Кричевського, К. Кричевської-Росандіч, Оксани Лінде де Очоа; унікальні архівні документи, що висвітлюють життя членів родини. Окрему залу присвячено головному захопленню В. Кричевського – народному мистецтву. У експозиції представлені унікальні твори кераміки, різьблення, ткацтва, вишивки, народного одягу. 
  








Меморіальний музей-садиба гончарки Олександри Селюченко ознайомив дітей з творчістю неперевершеного майстра глиняної іграшки. Серед доробку – безліч фігурок: круторогі баранці, дивовижні пташки, веселі коники, леви, козлики та багато інших тварин. Діти переглянули відеофільм “Гончарівна”. 
  








Національний музей-заповідник українського гончарства вразив фантастичними глиняними скульптурами і ландшафтним дизайном. Цікавою і пізнавальною була розповідь екскурсовода про історію та досягнення українського гончарства, звичаї використання глиняних виробів у побуті. Діти мали можливість спостерігати за роботою гончара. 
 








 Активний відпочинок на свіжому повітрі, море емоцій, позитиву і корисної інформації зробили цей день насиченим і яскравим. Групові фото та селфі серед дивовижної рідної краси зафіксували незабутні спогади.








 Різноманітні сувеніри ще довго нагадуватимуть юним туристам про мандрівку у дивовижний світ української культури і духовності. 
Мама учня 4-Б класу Дзядевич Т.В.

Немає коментарів:

Дописати коментар