вівторок, 14 травня 2019 р.

Інформатика - наука майбутнього

   Кожен навчальний предмет має величезний потенціал і здатен вплинути на формування успішної особистості. Серед них – ІНФОРМАТИКА, що має у своєму арсеналі потужний засіб — нові інформаційні технології. Вони відкривають учням доступ до нетрадиційних джерел інформації, підвищують ефективність самостійної роботи, дають цілком нові можливості для творчості. Саме тому шкільний Тиждень інформатики завжди користується популярністю в учнів нашої школи.
   Однією з технологій, що забезпечує якісно новий результат навчально-виховного процесу, є методика проектування. Це система навчання, гнучка модель організації навчального процесу, орієнтована на творчу самореалізацію особистості, розвиток її можливостей у процесі створення нового продукту під контролем учителя. Сучасний педагог виступає як координатор, співавтор, партнер, консультант. Він не нав’язує своїх знань, уникає педагогічного диктату. А натомість стимулює процес розвитку, дає кожній окремій дитині необхідне пояснення.
    Школярі мали змогу ознайомитися з еволюцією розвитку носіїв даних (уч.Бормовий В.В).
















  

  У створенні пректів кращими були учні 5-Б, 8-В та 9-Б.
  Одним із найефективніших підходів до навчання є застосування гри як на уроках інформатики, так і в позакласній роботі, оскільки ігрові підходи полегшують засвоєння досить складної для учня інформації, активізують його уважність, а також формують уміння навчитися самостійно.  Будь-яка гра тільки зовні здається легкою. А насправді вона вимагає, щоб учасник гри віддав максимум своєї енергії, розуму й витримки. Для багатьох учнів гра дає можливість виявити свою любов до предмета, а для деяких учнів може стати поштовхом до подальшої роботи. Вона змушує учнів міркувати логічно, розвиває мовлення, уяву, творчість, увагу, вміння мислити нестандартно, зміцнює пам'ять. Саме тому для учнів 5-Б класу було проведено "Інформатичний батл".
 
 










Учитель інформатики Семенова І.В.

Немає коментарів:

Дописати коментар