четвер, 21 лютого 2019 р.

Чарівні звуки, рідне слово – моя сердечна українська мова!


 Цікавим та змістовним видався тиждень української мови, який стартував цими зимовими днями, для учнів 2-Г класу. Метою всіх проведених заходів було: донести до учнів красу і багатство української мови; розвивати мовленнєві здібності учнів; збагачувати словниковий запас; виявити обдарованих дітей; виховувати любов до рідної мови та розуміння її краси і необхідності для нашого життя. 
 Першого дня другокласники разом із вчителем Цимбал О.І. організували виставку книг українських дитячих авторів. Повість-казка «Незвичайні пригоди в лісовій школі» В. Незнайка визнана учнями як бестселер. Другого дня провели урок-дослідження «Говоримо по-модньому», в ході якого з’ясували поняття «суржик» та виробляли навички правильно використовувати мовні засоби у різних ситуаціях спілкування. Третього дня класну кімнату прикрасила виставка малюнків «Мовна галявина». Сподобався другокласникам і четвертий день, де вони зачитували напам’ять прислів’я і приказки про рідну мову. В ході проведення мовного тижня проходив конкурс «Мій зошит посміхається», на кращий зошит класу. Мета цього конкурсу: правильно, грамотно і охайно виконувати письмові завдання, бережливо використовувати зошит. Закінчився тиждень переглядом відеоролика «Ми – діти України». 


 Тиждень писемності у початковій школі ще раз переконує у тому, що українська мова, мов кринична вода, яку черпаємо, а їй немає ні кінця, ні краю. Будемо й надалі пізнавати її глибинні джерела! 
 Цимбал О.І., вчитель початкових класів

Немає коментарів:

Дописати коментар