пʼятниця, 1 лютого 2019 р.

Полтавський край

Полтавський край! О ліро України! 
Чарівна мова поля і дібров 
Тремтливі співи солов'їні 
У житніх колосках колись знайшов... 

 Наш рідний край - це Україна, в серці якої знаходиться наша мала батьківщина - Полтавщина. Це - красивий, колоритний і гостинний край з багатовіковою історією мальовничою природою, чарівною піснею, мудрими й талановитими людьми. 
 В серці Полтавщини розкинулося наше рідне місто Лубни - найдавніше з відомих міст в області. Саме цього тижня першокласники вивчали яким був наш край у минулому, чим він відомий. 
 Учні 1-А класу разом з класним керівником Дацюк.А.М. виготовили лепбук "Лубни - моє рідне місто" і здійснили віртуальну подорож історичними місцями. Відвідали галерею образотворчого мистецтва, де познайомилися з картинами відомих Лубенських художників Лапушкіна В.І., Манойленко Л.Ф., Мірошниченка В.І., Семенюти В.І., а також з роботами юних вихованців художньої школи. Для першокласників був проведений майстер - клас. Учитель образотворчого мистецтва школи, молода талановита художниця Кошлай Л.Г. показала свої роботи і ще більше захопила дітей любов'ю до малювання. 












 Учні 1-Б класу вчилися працювати з картами, визначали місцезнаходження Полтавщини на території України, ознайомилися з картою Лубен, підготували повідомлення про рідний край. 
 Разом з волонтерами - п'ятикласниками, здійснили уявну подорож у Лубни сторічної давнини й дізналися про історичні та культурні скарби свого краю. 
 Батьки приєдналися до дитячих досліджень і з великим задоволенням допомогли першокласникам виготовити лепбуки про Лубенщину. 

 Учні 1-В класу здійснили віртуальну мандрівку вулицями рідного міста, ознайомилися з історичними, архітектурними пам'ятками, культурою рідного краю. 








 Першокласники досліджували історію заснування міста, пам'ятні події, що прославили наш край, дізналися про відомих людей, які народилися, або працювали в Лубнах. 
 Почуття патріотизму починається з любові до рідного краю. Чиста й безкорислива вона плекається з раннього дитинства. Любіть рідну землю - свою малу батьківщину!
Вчителі перших класів

Немає коментарів:

Дописати коментар