четвер, 18 травня 2017 р.

День вишиванки

Є на вишиванці розмаїті квіти —
Це ж Україна наша перлами розшита.
Є на ній і гори, є на ній долини,
Все, що є найкраще на Вкраїні милій.
 Українська вишиванка — це те, без чого важко уявити українську культуру, побут та історію... Кольоровими нитками вона вплетена у наші традиції. А найважливіше те, що українська вишиванка, маючи вікову історію, не втратила своєї популярності і до сьогодні. Більше того, нині можна з впевненістю говорити про відродження українських традицій у сучасній інтерпретації.
  18 травня, в День Вишиванки у 2-Б класі, класним керівником Погрібною А.М. була проведена виховна година на тему: «Вишиванку одягаю- Україну кохаю!"















В З-В учитель Паріста А.М. провела захід "Чарівна краса вишиванки". Діти читали вірші та детальніше дізналися історію вишивки. Москаленко Олександра прочитала цікаву казку "Вишиванка", а Софія Пацаган виконала пісню Н.Май "Сорочка мамина".







Також учні відвідали підшефний садочок "Червона шапочка" та разом з вихованцями групи "Дзвіночок" виготовили листівку з елементами національної вишивки.










А в 4-В класі вч.Буторіна О.М. провела захід «Українські вишиванки, наче райдуги світанки». Під час нього діти танцювали, розповідали цікаві історії виникнення вишивок, різноманітні  легенди про вишиванку, рушники  та  лунали чудові українські пісні.









  Радійте вранішньому сонцю, вечірній зіроньці, дзвінкому сміху дітей і мирній тиші на Землі. Бережіть мир!

Заступник директора з НВР Грибань А.В.

Немає коментарів:

Дописати коментар