понеділок, 28 листопада 2016 р.

Мистецтво рідного краю

  Кілька днів школа нагадувала музей чи галерею мистецтв, оскільки було організовано виставку «Мальовнича Україна»., центральне  місце в якій займала композиція "Герої - не вмирають!", присвячена  вшануванню пам'яті колишнього випускника школи (1984 року.), захисника суверенітету України в зоні АТО, посмертно нагородженого орденом "За мужність" ІІ ступеня.
  Чого тільки не було тут представлено: картини, вишивки, ікони, ляльки-мотанки, вироби з бісеру, дерева, металу, кавових зерен, кольорового паперу. Не перестаєш дивуватися польоту фантазії та майстерності дітей та їх батьків. Багато речей давно зберігаються в родинах і передаються вже не одне покоління: 7 рушників чотирьох поколінь приніс Омельченко Л. (5-А). Окремо була розміщена колекція родини Гуменників (11-А і 2-В), яка представляла побут та ремесла нашого краю. Гобелен з маками надала бабуся Вакули Ксенії (8-В) та Марії (3-В).На чолі з учителем образотворчого мистецтва Кошлай Л.Г., активно долучилися до створення галереї мистецтв учні Зеленюк А. (6-Б),  Смірнова Є.(5-А), Нікітченко А. (5-В), Дацюк Д.(5-А).Талановитий педагог та її вихованці представили жанр живопису. Вишивки бісером як свої власні, так і своїх мам принесли Пробало А.(8-В), Піонтковський І. (11-А), Шестаков Є.(3-А), Барсукова Є.(7-Б), Ляшенко А.(9-А), Захарченко О.(9-А), Костецька Д.(4-В). Картини, вишиті стрічками, створили Ільїна О. (5-Б), Бондар Є.(5-В), Величко М.(6-Б) та учитель трудового навчання Хижняк І.П.   Карпов Я. (5-А) представив роботи, виконані у техніці квілінгу, а з кавових зерен інсталяції показали Кошова А.(3-В), Скидан Д. (З-А), Мудренко С.(5-А). Свої ляльки-мотанки демонстрували Колісник О.(3-А), Васецька О.(2-Б), Гордієнко Л.(3-А), Ємець І.(3-В). Дивовижні дерева з бісеру виготовили Кривохижа А.(5-А) та Гирич Н.(1-А). Учні 4-В класу, під керівництвом учителя Буторіної О.М. презентували інсталяцію "Український вінок".     Уся школа активно включилася у створення мистецької галереї.Уміло керував творчим процесом учитель трудового навчання Таранда О.А. Адміністрація школи висловлює  особливу подяку Мирній Валентині, мамі учениці 3-Б класу Мирної М. за святкове оздоблення  рекреації школи для відкриття виставки.

  Окреме місце зайняла виставка малюнків учнів початкової школи «Україна очима дітей», яка свідчить не лише про мистецькі обдарування дітей, а й про їх велику любов до рідної землі, її звичаїв та символів.



















ЗД з ВР Огарьова Л.М.

Немає коментарів:

Дописати коментар