середа, 16 листопада 2016 р.

Міжнародний день толерантності (терпимості)

  Відзначається 16 листопада в усьому світі. Його запровадили у 1995 за рішенням ЮНЕСКО. Саме цього дня ухвалили Декларацію принципів терпимості.
  Навчання починається з дітей, яких варто вчити бути просто «такими як всі», поважати та бути терпимими до інших, висловлювати свою точку зору та відстоювати власну позицію.У перекладі з латинської «tolerance» означає «терпіння». 
Толерантність - це співробітництво, дух партнерства, готовність миритися із чужою думкою, повага прав інших, прийняття іншої людини таким, який він є, повага права бути іншим, визнання різноманіття, визнання рівності інших, терпимість.


  З’ясували для себе поняття толерантності й учні початкових класів. На групі продовженого дня вихователь Литвин Ю.Ю. вчила своїх вихованців співчувати іншим, проявляти терпіння, чуйність. 







А в 3-В класі під керівництвом учителя Парістої А.М. діти створили квітку толерантності. Школярі вчилися співпрацювати, сприймати інших такими, якими вони є, бути милосердними, терпимими до поглядів та думок товаришів. 
Учитель Буторіна О.М. провела в 4-В класі урок з основ здоров’я «Толерантність або вчимося співчувати». Метою якого було дати поняття про толерантність; виховувати співчуття; сприяти створенню позитивної емоційної атмосфери в класі. В ході уроку учні виконували вправи на розвиток толерантності: "Оплески","На якого казкового героя я схожий", "Якщо ти людина, то повинен...", "Це здорово!", розв’язували задачі морального характеру. Підсумком уроку було складання квітки толерантності. А на згадку кожен учень отримав "Пам’ятку на кожен день".











У Міжнародний день толерантності , давайте підтвердимо ідею про те, що різноманіття, втілене в думках і діях, є цінним даром, а не загрозою, і будемо прагнути до створення більш терпимих стосунків між учнями,педагогами Лубенської ЗОШ №2, в житті яких повинен вкоренитися цей основоположний ідеал. 
Толерантне ставлення людини
Збереже планету від негод, 
Розрубає мотлох павутини, 
Переріже нитку перешкод. 
Толерантне ставлення до всього 
Збереже, врятує і спасе, 
Допоможе вгледіть перемогу, 
Допоможе витримати все. 
Освіти життя яскравим сонцем, 
Толерантний всесвіт побудуй!
Шановні учні, дотримуйтесь морального кодексу школи!

Моральний кодекс учня

1. У кожному класі школярі мають почувати себе в безпеці, тому ніхто не повинен кривдити іншого.
2. Не створюйте конфліктні ситуації ,під час яких інша людина почуває себе приниженою або ображеною.
3. Усі повинні поважати право на власність і без дозволу не брати чужі речі, відбирати, ламати, ховати, псувати або викидати їх.
4. Не бійтеся висловлювати свою думку з будь-якого питання.
5. З повагою ставтеся до старших, до всіх працівників школи. Поважайте їхню думку, вмійте їх вислухати і зрозуміти.
6. Кожен має бути особистістю, яка відповідає за свої слова і вчинки. 
7. Завжди говоріть правду.
8. Не говоріть позаочі про людину. 

Адміністрація школи

Немає коментарів:

Дописати коментар