середа, 23 листопада 2016 р.

Всесвітній день інформації


Інформаційні технології у школі - 
Це необхідність для сучасного життя, 
Бо як тепер зерно знання посієш в полі, 
Віддячить щедро українськая земля!
  Значення і вплив, який чинить інформація на людину  ще й досі досконально не вивчено. Цьому присвячуються численні дослідження, проводиться глибока наукова робота. Але ті моменти, які вдається найбільш точно визначити, вказують на те, що інформація в тому чи іншому вигляді є одним з найголовніших компонентів взаємодії людини та оточуючого  світу.
  Цього року  Всесвітній день інформації припадає на 25 листопада. Це свято проводиться щорічно з 1994 року за ініціативою Міжнародної академії інформатизації. Роль інформації, героїні сьогоднішнього свята, складно переоцінити. Вона всюди – у книгах, у Інтернеті, її несуть до нас журнали, телебачення. І світом править саме вона. Із середини 20 століття роль інформації внаслідок соціального прогресу і бурхливого розвитку науки і техніки незмірно зросла. 
 Бенджамін Дізраелі говорив : «Як правило, найбільшого успіху досягає той, хто володіє кращою інформацією». 
 З метою формування інформаційної культури, функціональної грамотності, вмінь ефективно отримувати, опрацьовувати, аналізувати та зберігати інформацію та на основі цього приймати своєчасні й нестандартні рішення, вчителем інформатики Семеновою І.В., у рамках чергової педагогічної атестації було проведено виховний захід "Інформаційний калейдоскоп" у 8-В класі. Боротьба за звання справжнього інфомана була дуже напруженою. Учні продемонстрували не лише знання інформаційних технологій, а й свої інтелектуальні здібності, повагу до суперників, стійкість та волю до перемоги.  А в конкурсах "Майстри пантоніми" та  "Фольклорний серпантин" старшокласники  проявили всі свої здібності та таланти. З незначною перевагою  перемогу здобула  команда хлопців «ІТ-шники», під керівництвом Дениса Колісника.
































Вчитель інформатики Семенова І.В.

Немає коментарів:

Дописати коментар