понеділок, 17 жовтня 2016 р.

День українського козацтва

    14 жовтня відзначається День захисника України, свято українського козацтва. Ще з далеких часів, вирушаючи в чужий край, козаки несли з собою образ Покрови Пречистої Богородиці. Ікона супроводжувала їх у далекій дорозі, адже вважалося, що Пресвята Богородиця була своєрідним символом і покровителькою не тільки козаків, а й усієї України. Відтоді, у світлий день Покрови Пресвятої Богородиці ми відзначаємо День українського козацтва, який відсвяткував Курінь вільних козаків Лубенщини. Ініціатором заходу був Головний отаман Лубенщини, заступник Голови Громадської ради при Лубенській міській раді Сергій Тимошенко, який запросив на дійство й невеликих козачат нашої школи- учнів 7-В класу. 

  Козаки вишикувалися, замайоріли на вітрі їх хоругви і державний прапор України! Із урочистою промовою до всіх присутніх звернувся Головний отаман Лубенщини Сергій Тимошенко. Він привітав Курінь вільних козаків, гостей свята і закликав козацтво множити історичні традиції українського козацтва добрими справами. Зі святом усіх привітав і міський голова О.П. Грицаєнко.
  Для присутніх було організовано святковий концерт, у якому брали участь учні нашої школи Обіход Софія, Соколов Антон (7-В кл.), Колісник Денис (8-В кл.). Після виступу дітям вручили Грамоти за вагомий внесок у зміцнення державності, відродження та розвиток українського козацтва, мужність, патріотизм та популяризацію і розвиток традицій українського народу
  На святі царювала атмосфера доброти й поваги. Варився у казані куліш, який смакували всі присутні. 











Учитель української мови та літератури,
класний керівник 7-В Корніяченко Л.І.

Немає коментарів:

Дописати коментар